Το εξαμελές Πολιτικό Συμβούλιο του «Κινήματος Αλλαγής»

Εξαμελές όπως αναμενόταν θα είναι το Πολιτικό Συμβούλιο του «Κινήματος Αλλαγής». Η Φώφη Γεννηματά μετά την ολοκλήρωση των επαφών της με αρχηγούς των κομμάτων της ΔΗΣΥ και τους υποψήφιους για ηγεσία του νέου φορέα ανακοίνωσε τη σύνθεση του.

Στο Πολιτικό Συμβούλιο που θα αναλάβει την καθοδήγηση της πορείας προς το ιδρυτικό συνέδριο θα προεδρεύει η Φώφη Γεννηματά και θα συμμετέχουν οι Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Παπανδρέου, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιώργος Καμίνης και Νίκος Ανδρουλάκης.

Επιθυμία τόσο της Φώφης Γεννηματά όσο και του Σταύρου Θεοδωράκη ήταν να μετέχει στο Πολιτικό Συμβούλιο και ο Νίκος Αλιβιζάτος. Η επικεφαλής του νέου φορέα συναντήθηκε με τον κ. Αλιβιζάτο ο οποίος επέμεινε ότι η σχέση του με το νέο φορέα θα είναι αυτή του απλού μέλους.

Πιέσεις υπήρξαν να προκειμένου να συμμετέχουν στο Πολιτικό Συμβούλιο και οι Κινήσεις Πολιτών που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη συγκρότηση της ΔΗΣΥ. Ωστόσο η επιλογή της κυρίας Γεννηματά ήταν να μετέχουν στο νέο όργανο οι αρχηγοί των κομμάτων της ΔΗΣΥ, και οι υποψήφιοι που πήραν πάνω από 10% στις εκλογές για την ανάδειξη του επικεφαλής. Αυτό εξήγησε η κυρία Γεννηματά και στους Απόστολο Πόντα και Κωνσταντίνο Γάτσιο με τους οποίους, επίσης συναντήθηκε την Παρασκευή.

Ο κύκλος των επαφών της κυρίας Γεννηματά κλείνει με τον Νίκο Ανδρουλάκη τον οποίο ενημέρωσε για τη σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στην κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΔΗΣΥ και Ποταμιού την Τετάρτη. Η συνεδρίαση θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα καθώς έχουν κληθεί να συμμετάσχουν θεσμικοί εκπρόσωποι αλλά και κομματικά στελέχη.

Με την ανακοίνωση της σύνθεσης του Πολιτικού Συμβουλίου έγινε ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην πορεία προς το ιδρυτικό συνέδριο. Αυτό που αναμένεται τώρα είναι η συγκρότηση της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου και κυρίως το ποια στελέχη θα αποτελέσουν την «κλειστή» πολιτική γραμματεία της.

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!