Εξελίξεις για τη ΣΕΚΑΠ: Προσωρινή αναστολή εκτέλεσης του προστίμου αποφάσισε το Πρωτοδικείο

Την προσωρινή αναστολή εκτέλεσης του προστίμου για τη ΣΕΚΑΠ αποφάσισε το διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής.

 

Σύμφωνα με τον Σκάι, η απόφαση αναβάλλεται για τις 17 Ιανουαρίου.

 

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής επικύρωσε την επιβολή προστίμου ύψους 38,2 εκατομμυρίων ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των προσαυξήσεων) στη ΣΕΚΑΠ για τελωνειακές παραβάσεις που διαπιστώθηκαν το 2009, χρόνια προτού ο σημερινός βασικός μέτοχος -ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης μέσω της Donskoy Tabak- εισέλθει στην καπνοβιομηχανία.

 

Μετά την απόφαση, το αρμόδιο τελωνείο επέβαλε πριν από λίγες ημέρες περιορισμούς στη δραστηριότητα της επιχείρησης, ουσιαστικά «μπλοκάροντας» την κυκλοφορία των προϊόντων της στην ελληνική αγορά.

 

Σε συνέχεια των εξελίξεων αυτών, η διοίκηση της καπνοβιομηχανίας αποφάσισε χθες την υποβολή δήλωσης παύσης πληρωμών, «εφόσον δεν αποκατασταθεί άμεσα η επαπειλούμενη αδυναμία λειτουργίας της εταιρείας».

 

Όπως επισημαίνει ο Σκάι, η εταιρεία έχει καταθέσει αίτηση αναίρεσης γα το πρόστιμο, προειδοποιώντας ότι στην αντίθετη περίπτωση θα οδηγηθεί σε αναγκαστική πτώχευση, ενώ δηλώνει αποφασισμένη να προσφύγει στο ΣτΕ.

 


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!