Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία τις επόμενες μέρες

Οι βροχές, οι τοπικές μπόρες και οι σποραδικές καταιγίδες που σημειώνονται στη δυτική χώρα από την Πέμπτη θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν και σε άλλες περιοχές της χώρας κατά τις επόμενες ημέρες.

Μέχρι σήμερα τα φαινόμενα θα συνεχίσουν να πλήττουν τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και το Ιόνιο. Στη συνέχεια θα επεκταθούν σε όλα τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, όμως θα είναι ισχυρότερα σε ανατολική Μακεδονία, Χαλκιδική, Θράκη, ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές μπόρες κατά κύριο λόγο στα δυτικά ηπειρωτικά και σε Ιόνιο, ανατολική Μακεδονία, Θράκη και ανατολικό Αιγαίο. Ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση την Τρίτη.

Λόγω της σημαντικής πτώσης της θερμοκρασίας που αναμένεται τη Δευτέρα στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, οι χιονοπτώσεις που έως και την Κυριακή θα σημειώνονται μόνο στα ορεινά θα επεκταθούν και στα ημιορεινά της δυτικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Οι ισχυροί και θυελλώδεις νότιοι άνεμοι που πνέουν στα πελάγη αναμένεται να εξασθενήσουν από το απόγευμα του Σαββάτου.

Για τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων, ενώ τα συμβατικά εκτελούν πλόες κατά την κρίση του πλοιάρχου. Απαγορευτικό απόπλου είναι σε ισχύ στα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου. Κλειστό, επίσης, είναι το πορθμείο Αγ.Μαρίνα Νέα Στύρα.

Στη βόρεια Ελλάδα δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις γραμμές Καβάλα - Πρίνος και Κεραμωτή - Θάσος.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν από διάφορα λιμάνια της χώρας καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων.

Πηγή πρόγνωσης καιρού: meteo.gr


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!