Ζητούμε άμεσα την αλλαγή του νόμου για τα Ειδικά Σχολεία Α'θμιας-Β'θμιας εκπαίδευσης. Οι προτάσεις μας!

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ζητούμε άμεσα  την αλλαγή του νόμου για τα Ειδικά Σχολεία Α'θμιας-Β'θμιας εκπαίδευσης.
Οι προτάσεις μας!
 
Οι Πρόεδροι των ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων 11  Ειδικών Σχολείων Νομού Θεσσαλονίκης οι οποίοι και υπογράφουν την επιστολή διαμαρτυρίας αναφέρουν τα εξής:
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υπευθύνων για τη μεταφορά των παιδιών στα σχολεία τους, υπάρχουν και τη  νέα σχολική χρονιά  προβλήματα και δυστυχώς ένας αριθμός παιδιών ακόμη δεν μεταφέρεται.
          Επανερχόμενοι λοιπόν στο φλέγον  θέμα ζητούμε την αλλαγή του νόμου για τα Ειδικά Σχολεία Α'θμιας-Β'θμιας εκπαίδευσης. Καταθέτουμε δημοσίως τις  προτάσεις 11 Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νομού Θεσσαλονίκης οι οποίες είναι :
 1. Το Υπουργείο Παιδείας  πρέπει άμεσα να αναλάβει το συντονισμό και την χρηματοδότηση της μεταφοράς, επισπεύδοντας τις γνωματεύσεις των επιτροπών για τις εγγραφές των παιδιών στα ειδικά σχολεία.
 2. Να εξαιρεθούν τα ειδικά σχολεία από τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό και ο διαγωνισμός για αυτά να γίνεται πιο νωρίς, με μεγαλύτερη χρονική διάρκεια στην χρήση των οχημάτων, λαμβάνοντας υπ' όψιν σας τα παρακάτω:
               α)Να μην εξυπηρετούνται με το ίδιο όχημα περισσότερες της μίας σχολικής μονάδας σε κάθε δρομολόγιο, γιατί τα παιδιά των ειδικών σχολείων δεν μπορούν να βρίσκονται πολλές ώρες μέσα στο όχημα λόγω ιδιαιτεροτήτων των παθήσεών τους.
               β)Να μην εξυπηρετούνται με το ίδιο όχημα σχολικές μονάδες A'θμιας και Β'θμιας εκπαίδευσης γιατί τις περισσότερες φορές δεν συμπίπτουν τα ωράρια έναρξης και λήξης των μαθημάτων με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντάσεις μεταξύ των παιδιών.
               γ)Πάντα να υπάρχει συνοδός ανά όχημα.
               δ)Ο αριθμός των επιβαινόντων μαθητών να μην υπερβαίνει τους δέκα-δώδεκα ανά όχημα για να μπορεί ο-η συνοδός να λειτουργεί ανασταλτικά αν χρειαστεί σε εντάσεις μεταξύ των παιδιών.
                ε)Η παραλαβή των μαθητών να γίνεται από την κοντινότερη απόσταση από την κατοικία τους(κατόπιν συνεννόησης μεταξύ των υπευθύνων για τα δρομολόγια και των αναδόχων).
              στ)Ο παραπάνω αριθμός των μεταφερομένων μαθητών ανά δρομολόγιο να καθορίζει και το προσφορότερο είδος μεταφορικού μέσου(Λεωφορείο, μικρό λεωφορείο, ΕΔΟ ή taxi).
                ζ)Οι μαθητές σε αναπηρικά αμαξίδια να μεταφέρονται με ΕΔΟ με συνοδό και να τηρούνται οι απαραίτητοι κανόνες ασφάλειας.
                η)Βασική προϋπόθεση όλων των παραπάνω είναι, τα οχήματα μεταφοράς να είναι ελεγμένα από τις ανάλογες υπηρεσίες και να πληρούν τους κανόνες ασφάλειας από την αρχή της σχολικής χρονιάς.
             «Το κυριότερο όμως και το σημαντικότερο  που πρέπει να καταλάβουν όλοι οι αρμόδιοι εμπλεκόμενοι φορείς  για να προχωρήσουν στην αλλαγή του νόμου, είναι ότι στα σχολεία μας εκτός από παιδιά με κινητικά προβλήματα φοιτούν και παιδιά με σύνδρομο down, με αυτισμό, νοητική υστέρηση, προβλήματα ακοής, όρασης κ.α. καταστάσεις που δεν επιτρέπουν τη ταλαιπωρία της ψυχικής υγείας αυτών των παιδιών και τη διατάραξη από εξωγενείς παράγοντες των καθημερινών τους συνηθειών, όπως συμβαίνει χρόνια τώρα. Με ελπίδα ότι θα εισακουσθούν οι προτάσεις μας και θα ικανοποιηθεί το αίτημα μας αναμένουμε και τις δικές σας  νέες βελτιωμένες προτάσεις αλλά και οτιδήποτε άλλο εσείς  νομίζεται ότι θα ήταν απαραίτητο για τα παιδιά των ειδικών σχολείων» Οι υπογράφοντες Πρόεδροι των ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των παρακάτω Ειδικών Σχολείων Θεσσαλονίκης:
:
 1.ΑΒΡΑΜΗ ΑΡΜΕΛΑ 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜ.ΣΧΟΛ.ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
2.ΠΕΡΠΕΡΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 3ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜ.ΣΧΟΛ. ΕΥΟΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 
3.ΣΚΕΝΔΕΡΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ 4ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜ.ΣΧΟΛ. ΞΥΛΑΔΙΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
4.ΒΗΤΤΑ ΑΝΤΩΝΙΑ 5ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜ.ΣΧΟΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ν. ΕΥΚΑΡΠΙΑ
5.ΔΟΝΤΣΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 10ο ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛ. ΒΑΡΥΚΟΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΥΛΑΙΑ
6.ΤΑΜΟΥΡΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΕΙΔ.ΣΧΟΛ. ΚΟΦΩΝ-ΒΑΡΥΚΟΩΝ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
7.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΕΙΔ.ΔΗΜ.ΣΧΟΛ. ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
8.ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΕΙΔ.ΓΥΜΝ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
9.ΚΟΥΡΤΗ ΡΙΝΗ-ΣΩΤΗΡΙΑ 1ο ΕΕΕΕΚ ΔΗΜΟΥ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΘΕΡΜΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
10.ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΡΙΑ 1ο ΕΕΕΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΩ ΤΟΥΜΠΑ
11.ΜΠΙΜΠΙΣΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ 2ο ΕΕΕΕΚ ΠΥΛΑΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  
 
           Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία εκπροσωπώντας τους παραπάνω υπογράφοντες Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικών Σχολείων Θεσσαλονίκης,
Απόστολος Πλαστήρας τηλ: 6932397383   
 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!