Συρία: Προειδοποιητικά πυρά αμερικανικών αεροσκαφών προς Ρωσία

Δύο μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ τύπου F-22 εξαπέλυσαν προειδοποιητικά πυρά, την Τετάρτη, μετά την είσοδο δύο ρωσικών Su-25 σε περιοχή πράσινης ζώνης, στον εναέριο χώρο ανατολικά του ποταμού Ευφράτη στη Συρία, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε ότι τα F-22 παρείχαν στήριξη σε χερσαίες δυνάμεις όταν τα ρωσικά αεροπορικά εισήλθαν στον εναέριο χώρο κοντά στο Αλμπού Καμάλ. Το περιστατικό διήρκησε 40 λεπτά, και αργότερα αμερικανοί αξιωματούχοι ήρθαν σε επαφή με τους Ρώσους.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, το ρωσικό αεροσκάφος ήρθε τόσο κοντά που το ένα F-22 αναγκάστηκε να προβεί σε ελιγμούς ώστε να αποφευχθεί εναέρια σύγκρουση.

Όπως αναφέρεται από την πλευρά του Πενταγώνου, από τον Νοέμβριο ρωσικά αεροσκάφη πετούν από έξι έως οκτώ φορές την ημέρα στην πράσινη ζώνη.

«Είναι δύσκολο για εμάς να διακρίνουμε εάν οι ενέργειες αυτές των ρώσων πιλότων γίνεται με συγκεκριμένο σκοπό ή εάν πρόκειται για λάθος. Προβληματιζόμαστε γιατί θα μπορούσαμε να χτυπήσουμε ρωσικό αεροσκάφος επειδή οι ενέργειές του μοιάζουν απειλητικές για τις δικές μας εναέριες ή χερσαίες δυνάμεις» σημειώνουν συγκεκριμένα.


Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!