Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης από τον Στ. Θεοδωράκη

«Στον επόμενο προϋπολογισμό θα φορολογήσετε και τις αναμνήσεις» είπε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, από το βήμα της Βουλής, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, η οποία -όπως υποστήριξε- έχει ξεκινήσει «έναν ταξικό πόλεμο» απέναντι στη μεσαία τάξη. 

Λέτε “βγαίνουμε από τα μνημόνια” αποσιωπώντας ότι θα δίνουμε λόγο στους δανειστές μας μέχρι να αποπληρώσουμε το 75% των ευρωπαϊκών δανείων.#vouli

— Stavros Theodorakis (@St_Theodorakis) 19 Δεκεμβρίου 2017

Ο κ. Θεοδωράκης εξαπέλυσε συνεχή πυρά κατά της κυβέρνησης με αφορμή τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2018, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση «ανίκανη να εργαστεί για την ανάπτυξη της χώρας», ενώ χαρακτήρισε «fake news» την «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια.

Δεχτήκατε το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων.
Δεσμεύσατε κρατική περιουσία για 99 χρόνια.
Ρίξατε την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών κάτω από 8 δις.
Δεχθήκατε πρόσθετα μέτρα 2% του ΑΕΠ.
Υπογράψατε τερατώδη πρωτογενή πλεονάσματα
και τώρα λέτε "βγαίνουμε από τα μνημόνια".#vouli

— Stavros Theodorakis (@St_Theodorakis) 19 Δεκεμβρίου 2017

«Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φέρνουν στη Βουλή έναν πολύ βαρύ προϋπολογισμό, καθώς επιφυλάσσουν φόρους γι' αυτούς που ξεκινούν, που επιχειρούν και που προσπαθούν, ενώ για όλους τους άλλους (άνεργους, φτωχούς, αδύναμους) μία γερή δόση από έμμεσους φόρους», είπε και αναρωτήθηκε:

Πού θα πάνε τα 7 δισ. πρωτογενές πλεόνασμα που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2018; Θα το πω με την παλιά σας γλώσσα: Θα πάνε για την εξυπηρέτηση ενός παράνομου, επαχθoύς, επονείδιστου, μη βιώσιμου χρέους. Και αυτά δεν τα επιβάλλουν οι γερμανοτσολιάδες, αλλά ο κ. Τσακαλώτος. 

Ο προϋπολογισμός σας το ‘17 εμφανίζει αυξημένες κατά μισό δις τις καταναλωτικές δαπάνες και τις δαπάνες μετακίνησης του προσωπικού. Φαντάζομαι είναι οι πρόσθετες ανάγκες ορισμένων εκ των υπουργών σας στα πολυτελή ξενοδοχεία & τα καζίνο του εξωτερικού. #vouli

— Stavros Theodorakis (@St_Theodorakis) 19 Δεκεμβρίου 2017

«Αυτός ο προϋπολογισμός δεν μπορεί να έχει την έγκριση του κινήματός μας. Το Ποτάμι θα επιμείνει να μελετά και να προωθεί σύγχρονες λύσεις. Όχι τις λύσεις που έχουν την έγκριση των συντεχνιών, που επιβάλλουν οι κομματικοί μηχανισμοί, που στηρίζουν τα συμφέροντα των κολλητών» είπε επίσης ο κ. Θεοδωράκης που εκτίμησε ότι η κυβέρνηση «θα συνεχίσει να αναδιανέμει φτώχεια, μιζέρια και φόρους και το βόλεμα σε ένα σπάταλο κομματικό κράτος».

 


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!