Καμπούλ: Το I.Κ. πίσω από την επίθεση αυτοκτονίας με έξι νεκρούς

 Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στην Καμπούλ, κοντά στην είσοδο ενός κτιριακού συγκροτήματος της αφγανικής υπηρεσίας πληροφοριών. Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον έξι πολίτες έχασαν τη ζωή τους από την ισχυρή έκρηξη.

«Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν. Ακόμη δεν γνωρίζουμε ποιος ήταν ο στόχος της επίθεσης, αλλά αυτή σημειώθηκε στον κεντρικό δρόμο», δήλωσε.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας, η έκρηξη οφειλόταν σε βομβιστή-καμικάζι ο οποίος πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε ζωστεί κοντά στην είσοδο του κτιριακού συγκροτήματος της Εθνικής Διεύθυνσης Ασφαλείας.

Η σημερινή επίθεση καταγράφεται μία εβδομάδα έπειτα από μια έφοδο-την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ)-σε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης ανδρών της ίδιας υπηρεσίας, οι δράστες της οποίας πάντως σκοτώθηκαν πριν προκαλέσουν μεγάλο αριθμό θυμάτων.

Πηγή: ΑΜΠΕ-Reuters-AFP

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!