ΥΠΟΙΚ: Καμία συμφωνία με τους θεσμούς για 130.000 πλειστηριασμούς

Πηγές του υπουργείου τονίζουν ότι οι στόχοι για τους πλειστηριασμούς που περιλαμβάνονται στο κείμενο της έκθεσης συμμόρφωσης της ΕΕ ( 10.000 πλειστηριασμοί για φέτος και 40.000 για κάθε ένα από τα επόμενα τρία χρόνια ) αποτελεί το υλικό πληροφόρησης των κρατών – μελών της Ευρωζώνης για τη λήψη απόφασης και όχι το κείμενο της συμφωνίας.

Σημειώνεται επίσης, ότι η χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup αποφάσισε το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης χωρίς να αναφέρεται στο ανακοινωθέν συγκεκριμένος αριθμός πλειστηριασμών. Σημειώνεται, επίσης, ότι στα επίσημα κείμενα της Συμφωνίας (SMoU & TMU) που περιλαμβάνουν τις δεσμεύσεις της χώρας για την επόμενη –και τελική– αξιολόγηση του ελληνικού Προγράμματος δεν αναφέρεται πουθενά αριθμός πλειστηριασμών.

Οι ίδιες πηγές καταλήγουν ότι τα κείμενα αυτά μπορεί να τα διαβάσει οποιοσδήποτε, καθώς έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!