Νέες βομβιστικές επιθέσεις με θύματα αστυνομικούς στην Κολομβία

Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και ακόμα επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, σε δύο βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Κολομβία, με στόχο αστυνομικά τμήματα.

 

Τα θανατηφόρα χτυπήματα σημειώνονται στην καραϊβική περιοχή της χώρας, μία μόλις ημέρα μετά από μία παρόμοια επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε αστυνομικών και τον τραυματισμό άλλων 40.

 

Στη μία από τις επιθέσεις σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί και ένας τρίτος τραυματίστηκε, πριν από τα μεσάνυχτα, στην αγροτική επαρχία Μπολίβαρ, ενώ η άλλη επίθεση σημειώθηκε στη Σολεδάδ τέσσερις ώρες αργότερα, τραυματίζοντας έξι άτομα. 

 

Πέντε από τους έξι τραυματίες της δεύτερης έκρηξης είναι αστυνομικοί. 

 

Οι αρχές έχουν συλλάβει έναν ύποπτο για τη χθεσινή βομβιστική επίθεση στην πόλη Μπαρανκίγια.

 

Αξιωματούχοι της αστυνομίας εκτιμούν πως η επίθεσ έγινε ως «απάντηση» στις αστυνομικές επιδρομές που είχαν στόχο εγκληματικές συμμορίες.

 

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος επισκέφθηκε τους τραυματίες της έκρηξης και δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα προκειμένου να συλληφθούν οι δράστες.

 

Χιλιάδες εγκληματικές συμμορίες δρουν στην Κολομβία, άλλες επιχειρούν σε μεγάλα τμήματα αγροτικής γης και άλλες σε μεγάλες πόλεις.

 

Πολλές εμπλέκονται στην παραγωγή και στο λαθρεμπόριο κοκαΐνης, κυρίως προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, καθώς και σε εκβιασμούς και άλλα εγκλήματα.


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!