Κλαδί ελιάς από τη Σεούλ στην Πιονγιάνγκ

Η Νότια Κορέα πρότεινε σήμερα στη Βόρεια Κορέα να διεξαχθούν συνομιλίες υψηλού επιπέδου την 9η Ιανουαρίου προκειμένου να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Η κίνηση της Σεούλ έρχεται μετά το «άνοιγμα» που έκανε ο Κιμ Γιονγκ Ουν όσον αφορά το ενδεχόμενο συμμετοχής αθλητών της Πιονγιάνγκ στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν τον Ιανουάριο στη Νότια Κορέα.

«Ελπίζουμε ότι η Νότια και η Βόρεια Κορέα θα μπορέσουν να καθήσουν πρόσωπο με πρόσωπο για να συζητήσουν σχετικά με τη συμμετοχή της Βόρειας Κορέας στους αγώνες της Πιοντσάν, καθώς για άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων», ανέφερε ο Νοτιοκορεάτης υπουργός Ενοποίησης Τσου Μιονγκ-γκιουν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ωστόσο, το πλαίσιο των σχέσεων που θα συζητηθούν παραμένει ασαφές και αόριστο, ενώ ο Κιμ έχει ήδη διαμηνύσει ότι τα βορειοκορεάτικα εξοπλιστικά προγράμματα θα συνεχιστούν.

Σύμφωνα με αναλυτές, η κίνηση της Σεούλ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα «μικρό διάλειμμα» από τη σκληρή προσέγγιση της Ουάσινγκτον, η οποία ενθαρρύνει όλες τις χώρες να απομονώσουν την Πιονγιάνγκ.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!