Πολίτες σε Δράση Αμπελοκήπων Μενεμένης: για το 1ο Δημοτικό σχολείο Αμπελοκήπων29 Ιανουαρίου 2018
Δελτίο Τύπου

 
Στη Δημοτική κοινότητα Αμπελοκήπων στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης λειτουργεί το 1ο Δημοτικό σχολείο Αμπελοκήπων στη συμβολή των οδών Ελ.Βενιζέλου και Πανταζοπούλου . Σε πρόσφατη επίσκεψη μας στο εσωτερικό του σχολείου (στεγάζεται σε ένα από τα παλαιότερα κτήρια) διαπιστώσαμε ότι τόσο σε τοίχους ,όσο και στο δάπεδο υπάρχουν ρωγμές . Σε συζήτηση με γονείς μας εξέφρασαν την ανησυχία  και την αγωνία τους γι αυτό το θέμα .
Ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή και γι αυτό το θέμα επιδεικνύουν αδιαφορία εδώ και χρόνια.
Αποστείλαμε  σχετική αναφορά προς την διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δυτ. Θεσσαλονίκης θέτοντας το σοβαρό αυτό θέμα σε γνώση τους .Η απάντηση τους αποτελεί κόλαφο για την διοίκηση του Δήμου αφού  μας αναφέρουν ότι η κατανομή  των σχετικών πιστώσεων στη σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτηρίων , ανήκει στον Δήμο .
Όπως φαίνεται ξεκάθαρα στις φωτογραφίες που επισυνάπτουμε ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή δεν έχουν ασχοληθεί με το σοβαρό αυτό ζήτημα .
Έστω και τώρα τους καλούμε να το πράξουν πριν συμβούν δυσάρεστα γεγονότα για τα οποία τους καθιστούμε υπεύθυνους

                                              Ο Επικεφαλής 
                                               Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου 
                                                              Γιώργος Κυριλλίδης           


          9  Φεβρουαρίου2018
Δελτίο Τύπου
ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ  Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 1Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ !ΕΚΘΕΤΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Λ.ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ!
 
Πριν λίγες ημέρες ,με δελτίο τύπου, αναδείξαμε τα σοβαρά προβλήματα ,που παρουσίαζε το κτήριο, στο οποίο  στεγάζεται το 1ο δημοτικό Αμπελοκήπων .Στην απάντηση του ο Δήμαρχος ,αφού βεβαίωνε, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, με χαρακτήρισε «επικίνδυνο», «εμπαθή» και «κινδυνολόγο» ,ενώ μίλησε για «οπτική όχληση» και «ψυχολογική φόρτιση » από την εικόνα των ρωγμών .
Σκοπίμως εμείς δεν βιαστήκαμε να απαντήσουμε (όπως ο πάντα παντογνώστης ,ερασιτεχνικά απρόσεκτος και βιαστικός δήμαρχος ) περιμένοντας την έκθεση της αρμόδιας πολεοδομίας .Σημειώνουμε  ότι την απάντηση του δημάρχου δεν την συνόδευε έγγραφο της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου !
Σήμερα ήρθε στο φως η έκθεση της αρμόδιας πολεοδομίας ,που ρίχνει άπλετο φως στην υπόθεση , ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ, αφήνοντας έκθετο τον Λ.Κυρίζογλου ,δημιουργώντας σε αυτόν «ψυχολογική φόρτιση» και «οπτικές παραισθήσεις»  !Συγκεκριμένα :
1.μιλάει για αποκόλληση τμημάτων από τα επιχρίσματα από το γείσο του 2ου ορόφου
2.μιλάει για επικινδυνότητα δομική του κτηρίου
3.αφήνει ανοιχτό το θέμα της στατικής επάρκειας του κτηρίου , συστήνοντας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εντοπιστούν τα σημεία τρωτότητας τα οποία δεν είναι ορατά οπτικά
4.τον καλεί εντός 30 ημερών (άμεσα δλδ και αυτό αποδεικνύει το επείγον ) να ελέγξει και καθαιρέσει όλα τα επικίνδυνα στοιχεία λαμβάνοντας μέτρα προστασίας!
5.τον καλεί εντός 90 ημερών να τα αποκαταστήσει
6. τον καλεί να κατασκευάσει αρμούς διαστολής  και να καλυφθούν οι αρμοί με αρμοκάλυπτρα
Παράλληλα με όλα αυτά ήρθαν στο φως και δηλώσεις του συλλόγου γονέων, που και αυτοί αφήνουν έκθετο τον δήμαρχο ,αναφέροντας ότι το «σχολείο εδώ και χρόνια δεν συντηρείται », «μας πάνε από καλοκαίρι σε καλοκαίρι » ,«είναι άβαφο τα τελευταία 10 χρόνια», «εντοπίζονται υγρασίες », «βάλαμε υδραυλικό με δικά μας λεφτά να φτιάξει τις τουαλέτες » κ.α .Σε αυτά συμπληρώνουμε ,ότι ούτε διαβάσεις υπάρχουν έξω από την αυλή , ούτε κάγκελα ασφαλείας ,ούτε λειτουργεί η θέρμανση στο σχολικό γυμναστήριο !!!
Είναι πλέον ξεκάθαρο ποιος είναι επικίνδυνος για τον τόπο μας και για τους δημότες , ποιος με πολιτικαντισμούς προσπαθεί να μας ξεγελάσει .Ατύχησε για άλλη μια φορά ,όπως τότε με το σχολικό γυμναστήριο του 2ου και 4ου δημοτικού Μενεμένης (ίδια ιστορία ) , με την σχολική αυλή του 1ου δημοτικού Μενεμένης και με τα στρώματα(;;;) ύπνου στο δάπεδο σε ολοήμερο νηπιαγωγείο του δήμου !
« Η παιδεία είναι στην πρώτη γραμμή » διακηρύσσει ξανά και ξανά ο Λ.Κυρίζογλου !Φανταστείτε να μην ήταν τι θα βλέπαμε …
                                            
                                           Ο Επικεφαλής 
                                               Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου 
                                                              Γιώργος Κυριλλίδης            

Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!