7,2 Ρίχτερ πέντε μήνες μετά τη μεγάλη καταστροφή

Ακόμη μια φορά ήχησαν χθες βράδυ οι σειρήνες στο Μεξικό καθώς ο Εγκέλαδος επέστρεψε κάνοντας αισθητή την παρουσία του μέχρι και τη Γουατεμάλα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Αλφόνσο Ναβαρέτε, από τη σεισμική δόνηση που έπληξε τη νότια Πολιτεία Οαχάκα και είχε εστιακό βάθος 24,6 χλμ. έχουν προκληθεί επιφανειακές ζημιές σε κτίρια της Πολιτείας και 100.000 άνθρωποι έχουν βρεθεί χωρίς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Αν και δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα κατά τη διάρκεια του σεισμού, η Πολιτεία μετράει δύο νεκρούς και αρκετούς τραυματίες καθώς το ελικόπτερο του υπουργού Εσωτερικών που κατευθυνόταν στην πληγείσα περιοχή συνετρίβη κατά την προσγείωση σκοτώνοντας δύο ανθρώπους που βρίσκονταν στο έδαφος.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν ο Ναβαρέτε και ο κυβερνήτης της Οαχάκα Αλεχάντρο Μουράτ οι οποίοι διασώθηκαν, όπως και το πλήρωμα, ανακοίνωσε μέσω twitter ο πρόεδρος της χώρας, Ενρίκε Πένια Νιέτο.

Οι εικόνες που μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό δίκτυο Televisa έδειξαν το ελικόπτερο μετά την πτώση του στην πόλη Πινοτέπα ντε Ντον Λουίς.

Δημοσιογράφος του δικτύου που συνόδευε τους αξιωματούχους είπε ότι το ελικόπτερο κατέπεσε αφού είχε προκαλέσει ένα μεγάλο νέφος σκόνης στον χώρο προσγείωσης. Ο ίδιος απεγκλωβίστηκε από το ελικόπτερο με τη βοήθεια στρατιωτών.

Some images during the earthquake in #Mexico #mexicoearthquake #earthquake #MexicoDePie #CDMX #MEX @PPardo1 pic.twitter.com/31csy3viU6

— Yuri Cortez (@YuriYurisky) 17 Φεβρουαρίου 2018

Ο χθεσινοβραδινός σεισμός ξύπνησε μνήμες της μεγάλης καταστροφής της 7ης Σεπτεμβρίου 2017, όταν 8,2 Ρίχτερ στοίχισαν τη ζωή 369 ανθρώπων στην πρωτεύουσα.

Το Μεξικό βρίσκεται σε σημείο όπου τέμνονται πέντε τεκτονικές πλάκες και είναι μία από τις χώρες παγκοσμίως με τη μεγαλύτερη σεισμική δραστηριότητα.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!