Η Τουρκία απελευθέρωσε τον Ντενίζ Γιουτζέλ μετά από ένα χρόνο

Κατά τη χθεσινή συνάντησή της με τον τούρκο πρωθυπουργό Μπ. Γιλντιρίμ, η η Άγγελα Μέρκελ αναφέρθηκε εκ νέου στην περίπτωση του δημοσιογράφου που όπως επανέλαβε, κρατείτο χωρίς κατηγορητήριο των εισαγγελικών αρχών.

Όπως τόνισε η Α. Μέρκελ τόσο η υπόθεσή του, όπως και οι υποθέσεις των άλλων Γερμανών που κρατούνται για πολιτικούς λόγους στην Τουρκία συνιστούν για το Βερολίνο "κατεπείγον" θέμα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ. Μέρκελ κατέστησε σαφές ότι "δεν πρόκειται να γίνει καμία συνδιαλλαγή" για το θέμα. Δεν πρόκειται δηλαδή η Γερμανία να εξάγει όπλα στην Τουρκία για να πετύχει την αποφυλάκιση τους.

Λίγες ώρες αργότερα ανακοινώθηκε και η απόφαση για αποφυλάκιση του Γιουτζέλ. Ο ίδιος ο Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε προαναγγείλει πριν λίγες ημέρες πως θα υπήρχε "κινητικότητα" για το ζήτημα, και πως την τελική απόφαση θα την έπαιρναν "οι δικαστικές αρχές και όχι η κυβέρνηση".


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!