Ημερίδα Ανακύκλωσης και πρόταση κομποστοποίησης από τον Περιβαλλοντικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου, διοργανώνει ημερίδα ανακύκλωσης με τίτλο “Ανακύκλωση και Διαλογή στην Πηγή. Μία νέα σχέση για τους Δημότες”, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 ώρα 11:00 στο  Συνεδριακό Κέντρο  ICBS THESSALONIKI BUSINESS COLLEGE στη Γαλήνη  Ωραιοκάστρου.
Μετά από τη νομοθετημένη (Ν.4496/17) αλλαγή της σχέσης του πολίτη με τη διαχείριση των απορριμμάτων επιχειρούμε να διευκρινίσουμε τα στοιχεία της νέας σχέσης με:
Παρουσίαση του "Νέου θεσμικού πλαισίου και πολιτικές για τη διαλογή στην πηγή, την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση", από  τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Φάμελλο Σωκράτη.
·         Περιγραφή της νέας οικονομικής σχέσης του πολίτη "Πληρώνω όσο πετάω (ΠΟΠ)", από τους συνεργάτες του Α.Π.Θ. Διδάκτορες κ. Μαλαμάκη Απόστολο και κα Κοντογιάννη Σταματία.
·         Παρουσίαση της λύσης της “Οικιακής κομποστοποίησης. Μια λύση για τη μείωση των απορριμμάτων”, από τον Διδάκτορα κ. Μουστακίδη  Γεώργιο.
Η Ημερίδα απευθύνεται σε κάθε ενεργό πολίτη και αφορά όλους.
Σκοπός της είναι η ενημέρωση του πολίτη στο νέο νομοθετικό πλαίσιο, στη λειτουργία των νέων μηχανισμών ανακύκλωσης - επαναχρησιμοποίησης, στην εξεύρεση διαχειριστικών λύσεων στη διαλογή στην πηγή,  στην εξέλιξη της νέας οικονομικής επιβάρυνσης του πολίτη, στην παρουσίαση εφικτών λύσεων, στην επίλυση αποριών και στην εξαγωγή συμπερασμάτων.
Η προσέγγιση είναι περιβαλλοντική και οικονομική για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, πολίτες και πολιτεία. Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.
                                                                        Για το Σύλλογο
                    Ο Πρόεδρος                                           Ο Γραμματέας

            ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ                              ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!