Γιλντιρίμ: Aν η Τουρκία δεν ελέγχει το Αφρίν, η Ευρώπη θα πληρώσει βαρύ τίμημα

«Η Τουρκία δεν κάνει μόνο επιχείρηση για την ασφάλεια των πολιτών της, άλλα και για την ασφάλεια της ΕΕ και των Βαλκάνιων… Αν η Τουρκία δεν ελέγχει την περιοχή του Αφρίν, όλη η Ευρώπη θα πληρώσει βαρύ τίμημα, και με το μεταναστευτικό ρεύμα και με τρομοκρατικό κύμα» προειδοποίησε ο Τούρκος πρωθυπουργός για τη στρατιωτική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» που διεξάγουν οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας κατά των Κούρδων της βόρειας Συρίας.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, μετά τη συνάντησή του με τον Σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Άγκυρα, απευθύνθηκε με απειλητικό ύφος κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας μάλιστα ότι οι Ευρωπαίοι δεν αντιλαμβάνονται ούτε εκτιμούν τις πραγματικές διαστάσεις του ζητήματος.


Σημειώνεται ότι η συνάντηση Γιλντιρίμ-Ζάεφ στο μέγαρο Τσανκαγιά διήρκεσε 1,5 ώρα, με τον Ζόραν Ζάεφ να επαναλαμβάνει ότι επιθυμεί επίλυση του ονοματολογικού με στόχο την ένταξη στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. «Αυτό το θέμα μας απασχολεί 25 χρόνια», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Στηρίζουμε την πορεία της χώρας σας προς το ΝΑΤΟ, είμαστε από τις πρώτες χώρες που σας αναγνώρισαν με τη συνταγματική σας ονομασία και στείλαμε πρέσβη», δήλωσε από πλευράς του ο Γιλντιρίμ, απευθυνόμενος στον Σκοπιανό πρωθυπουργό.

Σε λίγη ώρα ο πρωθυπουργός των Σκοπίων συναντάται με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ως ένα από τους μεγαλύτερους φίλους, της «Μακεδονίας», και έναν από τους μεγαλύτερους δωρητές οπλικών συστημάτων της χώρας του, χαρακτήρισε εξάλλου σε συνέντευξή του την Τουρκία ο Ζόραν Ζάεφ.Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!