Καθαρίστριες στη Θεσσαλονίκη καταγγέλλουν πως δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητές και διευθυντές σε σχολεία


Οτι έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση από δασκάλους και διευθυντές καταγγέλλουν καθαρίστριες δημοτικών σχολείων στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, οι ίδιες υποστηρίζουν πως απειλούνται από τους δασκάλους και διευθυντές να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό έτσι ώστε να μην απολυθούν.
Τα σοβαρά περιστατικά  παρενόχλησης έφεραν στο φως  οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Προσωπικού Καθαριότητας  Βόρειας Ελλάδας  και Θεσσαλίας και το Σωματείο Καθαριστριών «Ο Ευκλείδης».
Όπως δήλωσε ο Σιδέρης Κωνσταντινίδης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και Μέλος της Διοικητικής Ομοσπονδίας  Ιδιωτικών Υπαλλήλων  Ελλάδας , έγινε ο ίδιος αποδέκτης της καταγγελίας μία εργαζόμενης ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από τον Διευθυντή της. «Υπάρχουν και άλλα αντίστοιχα περιστατικά  κυρίως σε σχολεία επαρχιακών περιοχών του νομού Θεσσαλονίκης», πρόσθεσε ο ίδιος.
Από την άλλη πλευρά δεν λείπουν κι άλλα περιστατικά επιθέσεων, καθώς σύμφωνα με την πρόεδρο του Συνδέσμου Προσωπικού Καθαριότητας Βόρειας Ελλάδας και Θεσσαλίας Μαρίας Κοσμίδου στο παρελθόν μία συνάδελφός της στη Νεάπολη  δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι  και τραυματίστηκε σοβαρά ενώ έβγαζε τα σκουπίδια.
Πηγή: Eφημερίδα Espresso

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!