Γαλάζιος εμφύλιος λόγω Αδώνιδος

Ανω κάτω έχει κάνει τη Ν.Δ. το σκάνδαλο Novartis. Η εμπλοκή κορυφαίων στελεχών του κόμματος (Αντ. Σαμαράς, Αδ. Γεωργιάδης), σύμφωνα με όσα αναφέρουν στις καταθέσεις τους οι προστατευόμενοι μάρτυρες, προκαλούν εμφύλια σύρραξη στη «γαλάζια» παράταξη.

Κι επειδή ως γνωστόν, όλοι οι εμφύλιοι έχουν θύματα, η περίπτωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Στον γενικότερο εσωκομματικό αναβρασμό των τελευταίων ημερών ήρθε να προστεθεί το Σάββατο η διαγραφή -με απόφαση προέδρου- του Ευάγγελου Αντώναρου, πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου επί διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή. Αφορμή στάθηκε μια ανάρτηση του τελευταίου στο facebook εναντίον του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Αδ. Γεωργιάδη αναφορικά με την ανάμειξη του ονόματός του στο σκάνδαλο Novartis.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αντώναρος υποστήριξε:

«Ο σεξιστής εκ της τάξεως των μουσαφιραίων προερχόμενος (για λίγο ακόμη διάστημα) δοτός αντιπρόεδρος αποδεικνύει με τη συμπεριφορά του κάθε μέρα που περνάει ότι δυσκολεύεται να ενταχθεί στον χώρο της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης. Η ψυχραιμία σε δύσκολες περιστάσεις είναι μεγάλη αλλά σπάνια αρετή. Και συνήθως οι περισσότεροι τα κάνουν θάλασσα όταν προσπαθούν να παίξουν ρόλους μεγαλύτερους από το μπόι τους... Εδώ όλοι κρίνονται. Κι η μέρα της κρίσης πλησιάζει ειδικά όταν με τη συμπεριφορά τους “λεκιάζουν” την εικόνα μιας μεγάλης παράταξης. Είμαι βέβαιος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ξέρω ότι ενημερώνεται πλήρως, θα πάρει σύντομα πρωτοβουλίες. Αλλωστε ένας αντιπρόεδρος, ο Κωστής Χατζηδάκης, είναι υπεραρκετός».

Λίγες ώρες μετά το παραπάνω δηκτικό διαδικτυακό σχόλιο, με το οποίο εμμέσως ζητούσε την καρατόμηση Γεωργιάδη, ο Ευάγγελος Αντώναρος με μια σύντομη ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Ν.Δ. ενημερώθηκε ότι τέθηκε εκτός κόμματος με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Από τη δική του πλευρά, ο κ. Αντώναρος χαρακτήρισε τη διαγραφή του αντικαταστατική και άκυρη, καθώς όπως δήλωσε δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Ο ίδιος, έπειτα από διάφορα σενάρια που αναπτύχθηκαν για τις θέσεις που εκφράζει εξαιτίας της προσωπικής και πολιτικής του φιλίας με τον Κώστα Καραμανλή, επανήλθε χθες διευκρινίζοντας ότι οι απόψεις είναι μόνο δικές του και δεν παίρνει οδηγίες από κανέναν, παρά τον σεβασμό του προς τον πρώην πρωθυπουργό.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση Novartis έχει διχάσει τους καραμανλικούς της Ν.Δ., αφού ορισμένοι, π.χ. ο Γιώργος Βλάχος, τάχθηκαν υπέρ της παραίτησης Γεωργιάδη και άλλοι, όπως οι Ν. Κακλαμάνης και Θ. Ρουσόπουλος, τον στήριξαν δημοσίως.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. επέλεξε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, κάνοντας έκκληση για ενότητα, ενώ δεσμεύτηκε ότι «ποτέ δεν θα στραφεί κατά ενός Νεοδημοκράτη». Την ίδια ώρα, ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κύρτσος αποκαλούσε «βολεμένο Συριζοτρόλ» τον κ. Αντώναρο, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι ενώ αναδείχθηκε από τη Ν.Δ., τώρα ρίχνει λάσπη στο κόμμα του «προσποιούμενος τη “φωνή” του Καραμανλή».

Υπενθυμίζεται ότι για χάρη του κ. Γεωργιάδη ο κ. Μητσοτάκης είχε διαγράψει από την Κ.Ο. της Ν.Δ. τον περασμένο Οκτώβριο την Κατερίνα Παπακώστα, η οποία έκανε χθες για τα τεκταινόμενα στη Ν.Δ. την εξής αινιγματική ανάρτηση: «Σαββατοκύριακο, φίλοι μου. Η γάτα μου λέει ότι πολλά ξέρει ο ποντικός μα πιο πολλά ο γάτος. Τα δύσκολα από Δευτέρα... Χαλαρά».

Συντάκτης: Α.Ψ.

Η «Εφ.Συν.» επικοινώνησε με τον Β. Αντώναρο μετά την ανακοίνωση της Ν.Δ. ότι «Με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος τίθεται εκτός κόμματος». Ο ίδιος επανέλαβε ότι πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ για το αόριστο και παθητικό «τέθηκε εκτός», με δυο λόγια δηλαδή ότι διαγράφηκε, χωρίς μέχρι τώρα να αναληφθεί ευθέως η ευθύνη και συμπλήρωσε:

«Εγώ ο ίδιος επικοινώνησα με τον γ. γραμματέα Λ. Αυγενάκη λέγοντάς του ότι είναι υποχρεωμένος να συγκαλέσει τα αρμόδια όργανα του κόμματος και εκεί να συζητηθεί το θέμα. Μέχρι τότε θεωρώ τη διαγραφή μου ανίσχυρη, άκυρη και αντικαταστατική. Υπήρξαν διάφορες διαρροές, αλλά εμένα με δεσμεύει και με αφορά μόνο η ανακοίνωση του κόμματος.

»Τους καλώ να εφαρμόσουν τις καταστατικές αρχές που ευαγγελίστηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εξακολουθώ πάντα εδώ και σαράντα χρόνια από την εποχή του Κων/νου Καραμανλή να ανήκω στη Ν.Δ. όπως ξεκίνησε, όπως μετεξελίχτηκε και με όποια μορφή κι αν έχει είτε τώρα είτε στο μέλλον. Ανήκω στην Κεντροδεξιά και δεν επιτρέπω σε κανέναν να αμφισβητεί την πορεία και τη διαδρομή μου. ‘‘Ανώνυμοι κύκλοι’’ μπολιάζουν σήμερα τον κόσμο με συκοφαντικές πληροφορίες εναντίον μου. Ολα αυτά δεν έχουν καμιά σχέση με τον δικό μου πολιτικό πολιτισμό που υπηρετώ όλα αυτά τα χρόνια».

Ρωτήσαμε τον κ. Αντώναρο αν αληθεύει η πληροφορία για τη μη έκφραση αντιρρήσεων από τον Κώστα Καραμανλή στην απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Υπηρέτησα κυβερνήσεις της Ν.Δ. μαζί με τον Κώστα Καραμανλή, είναι πολιτικός και προσωπικός μου φίλος. Δεν τον εμπλέκω ποτέ στις δικές μου τοποθετήσεις. Συνειδητά δεν επικοινώνησα ούτε τώρα μαζί του και είναι για μένα προφανές ότι δεν θα αμφισβητούσε ο Καραμανλής με κανέναν τρόπο το δικαίωμα του σημερινού αρχηγού της Ν.Δ. να αποφασίζει, όπως άλλωστε παλιότερα αποφάσιζε και ο ίδιος. Οπως πάντα όμως, οι αποφάσεις κρίνονται».


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!