Μέτρηση Οξειδωτικού Στρές Καινοτομία κατά της Γήρανσης οι Eλεύθερες Ρίζες υπό έλεγχο!


Μέτρηση Οξειδωτικού Στρές
   Καινοτομία κατά της Γήρανσης
 οι Eλεύθερες Ρίζες υπό έλεγχο!

Μπορεί μια ειδική διατροφολογική δίαιτα να μειώσει τα κιλά μας, να προλάβει ή ακόμη και να θεραπεύσει ασθένειες αλλά και να δώσει ευεξία και ομορφια στον οργανισμό μας;
Ναι, απαντά κατηγορηματικά η ειδική καρδιολόγος Δρ Βαρβάρα Καρακγιοζάκη με εξειδίκευση στη Νανοϊατρική που εισάγει πλέον στο ιατρείο της μια μοναδική στο είδος της θεραπεία: Την εξατομικευμένη αντιοξειδωτική και λιποδιαλυτική δίαιτα.
Πρόκειται για μια πρωτοποριακή εξατομικευμένη δίαιτα με βάση  ο οξειδωτικό στρες που στηρίζεται στα ευρήματα για την κατάσταση των κυττάρων μας και μπορεί παράλληλα να μετρήσει ακόμη και τον μεταβολισμό μας ρυθμίζοντάς  τον ανάλογα.
"Η εξατομικευμένη διατροφή με αντιοξειδωτική βοήθεια, συμβάλλει και στην πρόληψη ασθενειών”, λέει η κ Καραγκιοζάκη.
Σύμφωνα με τους ειδικούς άτομα στα οποία συνιστάται να υποβληθούν στο test μέτρησης των ελευθέρων ριζών , μετρώντας ουσιαστικά την οξείδωση του οργανισμού τους είναι:
·         Υπερτασικοί
·         Παχύσαρκοι
·         Διαβητικοί
·         Καπνιστές
·         Καρδιοπαθείς
·         Αθλητές (επαγγελματίες και ερασιτέχνες)
·         Γυναίκες που χρησιμοποιούν αντισυλληπτικά χάπια
·         Γυναίκες που υποβάλλονται σε ορμονική θεραπεία υποκατάστασης(εμμηνόπαυση)  
·         Γυναίκες που κάνουν ευρεία χρήση καλλυντικών (αντιρυτιδική θεραπεία ή πρόληψη ρυτίδων)
·         Άτομα που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες οινοπνεύματος
·         Άτομα που δεν ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή
·         Άτομα με καρδιαγγειακά προβλήματα, έμφραγμα,εγκεφαλικό, ανεύρυσμα
·         Άτομα με κληρονομικότητα για στεφανιαία νόσο, με αυξημένη χοληστερόλη
·         Ασθενείς με καρκίνο, αυτοάνοσα νοσήματα, αρθρίτιδα, αλλεργίες, Parkinson, Alzheimer, αλλεργίες, παθήσεις πνευμόνων, υπογονιμότητα, κ.α...
·         Ασθενείς που λαμβάνουν μακροχρόνια φαρμακευτική αγωγή
·         Άτομα που τελούν υπό σωματικό και ψυχολογικό stress

Η μέτρηση των Ελεύθερων Ριζών (μέτρηση οξειδωτικού στρες), που εφαρμόζεται στην LifestyleMedicine Clinic βοηθά στο

·         Να εντοπίσει εάν το άτομο εμφανίζει υψηλό ποσοστό ελευθέρων ριζών
·         Να βελτιώσει την διατροφική του κατάσταση
·         Να οδηγήσει σε προσαρμογή της φαρμακευτικής αγωγής (screening)




ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ ΣΤΡΕΣ .ΠΟΙΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ

Όταν η παραγόμενη ποσότητα ελευθέρων ριζών είναι μεγαλύτερη από την φυσιολογική, το αντιοξειδωτικό σύστημα δεν μπορεί πλέον να εξουδετερώσει το πλεόνασμα, με αποτέλεσμα οι ελεύθερες ρίζες να προσβάλουν τα κύτταρα προκαλώντας βλάβες. Αυτές οι βλάβες περιγράφονται ως Οξειδωτικό stress.
Τι συμβαίνει όμως όταν ο οργανισμός μας έχει οξειδωτικό stress; Η κυτταρική βλάβη ξεκινά στο επίπεδο της μεμβράνης προκαλώντας αλλοίωση των μηχανισμών μεταφοράς των στοιχείων μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος των κυττάρων. Η βλάβη που προκαλεί  το οξειδωτικό stress στα κύτταρα επιφέρει γήρανση των κυττάρων και επομένως και των ιστών, η οποία εκδηλώνεται ως πρόωρη γήρανση του δέρματος και στη συνέχεια ως γήρανση των ζωτικών οργάνων του ανθρώπου. Ακόμη, οι ελεύθερες ρίζες οξυγόνου προκαλούν την οξείδωση της κακής χοληστερόλης- LDL στο τοίχωμα της αρτηρίας με συνέπεια τη δημιουργία της αθηρωματικής πλάκας, τη στένωση των αρτηριών και την πρόκληση εμφράγματος και εγκεφαλικού. Ειδικά σε νέους, προκαλεί τη ρήξη των ‘ευάλωτων’ αθηρωματικών πλακών σε ήπιες στενώσεις των αγγείων (50%) με κύρια επιπλοκή το έμφραγμα και την καρδιακή ανακοπή. 
Το test Οξείδωσης και αντι-οξείδωσης επιτρέπει μέσα σε λίγα λεπτά τη μέτρηση της τιμής των ελεύθερων ριζών στο τριχοειδικό αίμα και στον αντι-οξειδωτικό αμυντικό μηχανισμό του ασθενούς.

Με την κατάλληλη καθοδήγηση από το ειδικευμένο επιτελείο της Lifestylemedicine Clinic και την ειδική αντιοξειδωτική διατροφή που εξατομικεύεται σε κάθε περίπτωση, όχι μόνο από-οξειδώνεται ο οργανισμός, αλλά επιτυγχάνεται πρόληψη σοβαρών ασθενειών, ευεξία και υγιής επιδερμίδα!    


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!