Εισαγγελείς: Τηρήσαμε τον νόμο κατά γράμμα για τη Novartis

Σε κοινή δήλωση που προέβησαν στα ΜΜΕ οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς, Ε. Τουλουπάκη, Χ. Τζούρας και Στ. Μανώλης σημειώνουν τα εξής: «Ουδέποτε συμμετείχαμε σε κοινή σύσκεψη με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ή με οποιοδήποτε άλλο κυβερνητικό στέλεχος για την υπόθεση NOVARTIS. Οι μάρτυρες τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας τηρώντας πιστά το γράμμα του νόμου. Το τμήμα της δικογραφίας που αφορά σε πολιτικά πρόσωπα υποβλήθηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ως είχαμε εκ του Συντάγματος υποχρέωση».

Παράλληλα, ξεκαθαρίζουν ότι η έρευνα που διενεργείται στην Ελλάδα για τη Novartis είναι παράλληλη και όχι κοινή σε σχέση με ενδεχόμενες έρευνες που πιθανώς διενεργούνται από άλλα κράτη για το ίδιο θέμα.

Οι εισαγγελείς απαντούν έτσι τόσο στις αιτιάσεις του Χαράλαμπου Αθανασίου ότι είναι άκυρες οι μαρτυρικές καταθέσεις των τριών προστατευομένων προσώπων, όσο και στις κατηγορίες περί παρέμβασης του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου στη δικαιοσύνη.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!