«Πονάει» η ακύρωση γκολ στο 90’, αλλά ας μείνει το «όχι» του Βιεϊρίνια

Τα νεύρα ήταν στο κόκκινο από την αρχή του ντέρμπι. Βλέπετε, παιζόταν ένα ολόκληρο πρωτάθλημα στην κόντρα των δύο «δικεφάλων». Ενα πρωτάθλημα που ο ΠΑΟΚ το ψάχνει εδώ και 33 χρόνια και η ΑΕΚ κάμποσα λιγότερα.

Σαφώς και έχει λογική να υπάρχει αντίδραση όταν ακυρώνεται ένα γκολ στο 90’ και να μένει το 0-0, και μάλιστα ένα γκολ που ήταν καθαρό, αφού ο Μαουρίσιο κάτω από τα πόδια του οποίου πέρασε η μπάλα στην κεφαλιά του Βαρέλα, ναι μεν ήταν σε θέση οφσάιντ, όμως ούτε το οπτικό πεδίο και τις κινήσεις του Μπάρκα επηρέαζε, ούτε κανενός άλλου παίκτη της Ενωσης.

Σαφώς και σε μια τέτοια φάση εκτίμησης παθητικού οφσάιντ παίζει ρόλο ο υποκειμενικός παράγοντας και στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορεί να μη σημειώσει κανείς ότι Κομίνης ήταν ο διαιτητής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας που κρίθηκε με γκολ οφσάιντ του Ενρίκε.

Πάντως τη συγκεκριμένη φάση την πήρε πάνω του ο επόπτης Κώστας Ποντίκης από την Πρέβεζα.

Δεν πρέπει, όμως, να μείνει αυτό ως το πρώτο και κυριότερο που πρέπει να προτάξει κανείς από αυτό το ματς και ας έγειρε η πλάστιγγα ξεκάθαρα υπέρ της ΑΕΚ στη μάχη του τίτλου.

Δύο είναι αυτά που πρέπει να κρατήσει ο ΠΑΟΚ ως προίκα από το συγκεκριμένο ματς. Η στάση του αρχηγού, όνομα και πράγμα, Αντελίνο Βιεϊρίνια και η άψογη συμπεριφορά του κόσμου στην κερκίδα που δεν ηλεκτρίστηκε όταν ο Ιβάν Σαββίδης μπήκε σαν μαινόμενος ταύρος στον αγωνιστικό χώρο.

Παρότι οι κοκορομαχίες έδιναν και έπαιρναν στον αγωνιστικό χώρο, δεν άναψε καμία εστία έντασης στην κερκίδα.

Κανείς δεν παρεκτράπη, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι το πάθημα με τη ρίψη ρολού ταμειακής μηχανής στον Οσκαρ Γκαρθία έγινε μάθημα.

Εξαίρεση ήταν οι φραστικές επιθέσεις και οι αποδοκιμασίες αρκετά αργότερα στα δημοσιογραφικά. Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να υπάρξει ξανά στην Τούμπα που είχε κάνει μεγάλη πρόοδο σ’ αυτόν τον τομέα.

Οσο για τον Βιεϊρίνα, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ μπαίνοντας εκτός εαυτού στον αγωνιστικό χώρο (για τις καταγγελίες της ΑΕΚ και όσα καταγράφει ο φωτογραφικός φακός, σαφώς υπάρχουν κανονισμοί που πρέπει να τηρούνται για όλους) καλούσε την ομάδα του να φύγει από το γήπεδο, όμως ο Πορτογάλος είχε το καθαρό μυαλό και την προσωπικότητα να μπει μπροστά και να πει «όχι δεν φεύγουμε, θα είναι ζημιά για τον σύλλογο».

Προφανώς όταν ο Ιβάν Σαββίδης ηρεμήσει θα αντιληφθεί ότι με την «μπούκα» του στον αγωνιστικό χώρο δεν έχει να προσφέρει κάτι ουσιαστικό, ούτε στη δική του ομάδα, ούτε στο προφίλ του ως επενδυτή.

Ειδικά για τον ΠΑΟΚ έχει κάνει πολλά καλά για να τα γκρέμιζε με μια τέτοια ενέργεια αποχώρησης από το γήπεδο. Αλλωστε, ο ΠΑΟΚ βίωσε τέτοιες καταστάσεις πριν από τρία χρόνια και γνωρίζει πολύ καλά ποιες είναι οι συνέπειες.

Και δυο λόγια για τον αγώνα. Λόγω της κατάστασης που διαμορφώθηκε από την τιμωρία του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (ακόμη και μετά το σβήσιμο της ποινής κατά τα 2/3) και την ήττα στην Τρίπολη, ο ΠΑΟΚ έπαιζε μόνο για τη νίκη.

Για ένα αποτέλεσμα, ενώ η ΑΕΚ είχε την πολυτέλεια του Χ2.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Λουτσέσκου θα έπρεπε να πάρει νωρίτερα ρίσκα και να μη σπαταλήσει ο Δικέφαλος του Βορρά ένα ολόκληρο ημίχρονο με μία τελική.

Από την άλλη, όμως, είναι και άδικο να κρίνεται όλη η δουλειά μίας σεζόν μέσα από ένα και μόνο παιχνίδι.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!