Άρθηκε η αργία του Μπέου

Μπορεί ο Αχιλλέας Μπέος να κρίθηκε ένοχος για την πολύκροτη υπόθεση Koriopolis, ωστόσο επανέρχεται στα καθήκοντά του ως δήμαρχος Βόλου, αφού χθες παρελήφθη η διαπιστωτική πράξη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, με την οποία αίρεται η αργία του.

Ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου κρίθηκε ένοχος μόνο για το αδίκημα της δωροδοκίας - δωροληψίας και για αλλοίωση αποτελέσματος δύο αγώνων και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, ενώ η έφεση έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Η μετατροπή της κατηγορίας, που τον βάρυνε για στημένα παιχνίδια σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, από κακούργημα σε πλημμέλημα βασίζεται στις διατάξεις του νόμου, οι οποίες προβλέπουν ότι η πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση για τα πλημμελήματα της δωροδοκίας - δωροληψίας δεν είναι αρκετή για να τεθεί σε αργία ή να εκπέσει από το αξίωμά του ένας αιρετός. 

Οι 58 από τους 84 κατηγορούμενους της υπόθεσης καταδικάστηκαν με ποινές φυλάκισης από 5 μήνες έως 10 έτη, αφού κρίθηκαν αθώοι από το δικαστήριο για το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά ένοχοι για αδικήματα που στην πλειονότητά τους ήταν πλημμελήματα.

Χθες βράδυ ο εκτελών χρέη δημάρχου Βόλου, Θάνος Θεοδώρου, υπέβαλε την παραίτησή του.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!