Γαλλική ακροδεξιά με άρωμα... Αμερικής

Ο Στιβ Μπάνον, πρώην σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στήριξε το ακροδεξιό γαλλικό Εθνικό Μέτωπο, χαιρετίζοντας στο συνέδριο του κόμματος. «Είστε μέρος ενός παγκόσμιου κινήματος,» τόνισε ο Μπάνον, μιλώντας χθες σε εκατοντάδες μέλη του Εθνικού Μετώπου στη γαλλική πόλη Λιλ. «Η ιστορία είναι με το μέρος μας». Αυτό απέδειξε η εκλογική επιτυχία των δεξιών λαϊκιστών στην Ιταλία, την Πολωνία και την Ουγγαρία, είπε ο πρώην επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής του Τραμπ.

Ο Μπάνον είχε προσκληθεί στο διήμερο συνέδριο του ακροδεξιού κόμματος, καθώς η ηγέτης του κόμματος Μαρίν Λεπέν θέλει να οδηγήσει σε μια πορεία ανανέωσης του κόμματος της - αλλάζοντας και το όνομα του - μετά την αποτυχία του στις προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές του περασμένου έτους.

Το σχέδιο αλλαγής του ονόματος φαίνεται να υποστηρίζει το 52% των μελών, καθώς πριν από το συνέδριο στη Λιλ, περίπου 30.000 υποστηρικτές είχαν συμπληρώσει ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με το επιθυμητό όνομα του Εθνικού Μετώπου, σύμφωνα με αξιωματούχους του κόμματος. Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν το Σάββατο.

Σε άλλες ερωτήσεις η Λεπέν παίρνει πολύ περισσότερη υποστήριξη. Το 98% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θέλει να μειωθεί δραστικά η μετανάστευση στη Γαλλία. Περίπου το 90% θέλει να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα για πιθανή απόσυρση της Γαλλίας από την ΕΕ. Περίπου τα δύο τρίτα θέλουν να εγκαταλείψουν την ευρωζώνη και να επιστρέψουν σε εθνικό νόμισμα.

Σήμερα, δεύτερη ημέρα του συνεδρίου στη Λιλ, η Μαρίν Λεπέν αναμένεται να επανεκλεγεί πρόεδρος του κόμματος. Το συνέδριο αναμένεται τελικά να απομακρύνει τελεσίδικα τον αμφιλεγόμενο πρώην πρόεδρο Ζαν Μαρί Λεπέν από το κόμμα .Ο 89χρονος Λεπέν τυπικά είναι ακόμη επίτιμος πρόεδρος, αλλά έχει αποκλειστεί από το κόμμα, μεταξύ άλλων και λόγω των προκλητικών θέσεων του για την άρνηση του Ολοκαυτώματος.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!