Ν. Κοτζιάς: Η Τουρκία οφείλει να έχει φιλειρηνική και όχι επιθετική εξωτερική πολιτική

Την άποψη ότι η Τουρκία οφείλει να έχει φιλειρηνική και όχι επιθετική εξωτερική πολιτική και να εφαρμόζει το διεθνές δίκαιο και το διεθνές δίκαιο της θάλασσας εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μετά το πέρας των εργασιών της τριμερούς υπουργικής συνάντησης Ελλάδας - Ρουμανίας - Βουλγαρίας, στο Βουκουρέστι.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Κοτζιάς τόνισε, ακόμη, ότι είναι ζήτημα της ίδιας της Τουρκίας αν θα σταματήσει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, το δίκαιο της θάλασσας και τους κανόνες της φιλειρηνικής εξωτερικής πολιτικής ή όχι, επισημαίνoντας ότι κάθε υποψήφια χώρα, προς ένταξη στην Ε.Ε. πρέπει να τηρεί τα ανωτέρω κριτήρια.

Αναφορικά με τη συνάντηση ο κ. Κοτζιάς δήλωσε ότι επιθυμεί «να γίνουν όλοι στην περιοχή κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και να αναπτύξουμε τις μεταξύ μας σχέσεις με τρόπο που να είναι ωφέλιμος και στην παρουσία όλων στην Ε.Ε.».
 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!