Χαιρετισμός Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη για τα 40 χρόνια του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου»


Την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 ξεκινά ο 22ος Ακριτικός Κύκλος, εκ των κορυφαίων και μαζικότερων εκδηλώσεων πολιτισμού στη Βόρεια Ελλάδα, που διοργανώνει ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ» μέσα στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, υπό την αιγίδα του Δήμου Παύλου Μελά.
dimarxos photo ioun2018
Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου και με αφορμή αυτό το γεγονός, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης αναφέρει τα εξής:
«Οι Ακρίτες του Πόντου εδώ και τέσσερις δεκαετίες αποτελούν μια σταθερή και διαχρονική αξία στο χώρο της ποντιακής παράδοσης και του ελληνικού πολιτισμού εν γένει. Μέσα από την οργανωτικότητά τους, το μεράκι τους και την αφοσίωσή τους, έχουν μετατρέψει τη Δυτική Θεσσαλονίκη σε σημείο αναφοράς του Ποντιακού Ελληνισμού. Η κορύφωση των δράσεών τους έρχεται κάθε χρόνο με τον «Ακριτικό Κύκλο», ένα μοναδικό σύνολο από εκδηλώσεις παράδοσης και πολιτισμού που σχετίζονται με τις μνήμες και την ιστορία του Πόντου. Δίκαια θεωρείται ότι αποτελεί την κορωνίδα του πολιτιστικού πλουραλισμού των Ακριτών και ένα από τα κορυφαία γεγονότα του καλοκαιριού στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Σημαντικό επίτευγμα είναι ότι κατορθώνει κάθε χρόνο και συσπειρώνει γύρω του μικρούς και μεγάλους και φέρνει τις νέες γενιές πιο κοντά στις ρίζες της, αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο ανεξίτηλο το κοινωνικό του αποτύπωμα.
Όλα αυτά τα χρόνια ο «Ακριτικός Κύκλος» κατόρθωσε να γίνει πλουσιότερος και ποιοτικότερος. Ο φετινός είναι ο 22ος, ενώ θεωρείται επετειακός, καθώς συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου «Ακρίτες του Πόντου».
40 χρόνια που σηματοδοτούν την έναρξη της ασταμάτητης προσφοράς στο κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει μουσικοχορευτικά δρώμενα, φωτογραφικές εκθέσεις, εκθέσεις λαϊκής παραδοσιακής τέχνης, προβολές κ.α. Τόπος συνάντησης ορίστηκε για πολλοστή φορά το πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά και μελλοντικό Μητροπολιτικό Πάρκο, όπου θα στηθεί μια μεγάλη εξέδρα που θα συνδέει τη διαχρονικότητα του ποντιακού πολιτισμού με την ιστορικότητα του τόπου που το περιβάλλει. Ένας τόπος με τη δική του ιστορική αξία που φιλοδοξεί να μετατραπεί σε στέγη παράδοσης, κληρονομιάς και πολιτισμού τα χρόνια που έρχονται.
Στους Ακρίτες του Πόντου να ευχηθώ:
Ο 22ος κύκλος να είναι απλά ένας ακόμα σταθμός στη σπουδαία και καταγεγραμμένη πολιτιστική σας ιστορία.
Τα 40 χρόνια του συλλόγου «Ακρίτες του Πόντου» να γίνουν 100 με υγεία και δημιουργικότητα.
Σε όλους εσάς που θα παρευρεθείτε, να απολαύσετε ένα σύνολο εκδηλώσεων που θα αποδειχτεί αντάξιο των υψηλών σας προσδοκιών».
afisa akrites 22oskiklos 2018
              

Πηγή: www.pavlosmelas.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!