Απολογισμός με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Θετικό το αποτύπωμα στο Δήμο Παύλου Μελά με συνεχείς παρεμβάσεις και δράσεις ευαισθητοποίησης της νέας γενιάς



Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, είναι μια καλή ευκαιρία για να κάνουμε ένα σύντομο απολογισμό των σχετικών περιβαλλοντικών παρεμβάσεων, δράσεων και εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν την πρόσφατη διετία στοΔήμο Παύλου Μελά, αλλά και ευκαιρία να βάλουμε νέους στόχους για ένα περιβάλλον πιο ανθρώπινο και πιο φιλικό.
Τα τελευταία χρόνια ο εφιάλτης της κλιματικής αλλαγής μας δείχνει τις συνέπειες μιας λανθασμένης παγκόσμιας πολιτικής που ακολουθήθηκε στο βωμό της ατομικότητας και των μεγάλων κερδών. Οφείλουμε λοιπόν να επαναπροσδιοριστούμε πρώτα ως άτομα γνωρίζοντας τις υποχρεώσεις μας και αναλαμβάνοντας την ευθύνη να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και τρόπο δράσης μέσα από την καθημερινότητά μας, αλλά και συλλογικά, συμμετέχοντας σε περιβαλλοντικές δράσεις και παρεμβάσεις στις γειτονιές και στον τόπο μας ευρύτερα.
Στο Δήμο Παύλου Μελά παράλληλα με τις περιβαλλοντικές παρεμβάσεις που γίνονται δίνοντας λύση σε χρόνια προβλήματα που έμεναν στάσιμα κυρίως λόγω της δαιδαλώδους γραφειοκρατίας και της επικάλυψης αρμοδιοτήτων μεταξύ των φορέων, αλλά πολλές φορές και λόγω της έλλειψης πολιτικής βούλησης, στοχεύουμε και επενδύουμε στους αυριανούς ευαισθητοποιημένους περιβαλλοντικά ενεργούς πολίτες μέσα από την περιβαλλοντική εκπαίδευση και τη λειτουργία του Τοπικού Θεματικού Περιβαλλοντικού Δικτύου «Σχολείο  ανοιχτό στην Κοινωνία - Ενεργός πολίτης στο Δήμο Παύλου Μελά».
Ένας σύντομος απολογισμός μας δείχνει ότι με την κατάλληλη συνεργασία, προγραμματισμό και τη θέληση για ουσιαστικές παρεμβάσεις, μπορούμε να πετύχουμε μικρά αλλά και μεγαλύτερα ΄΄θαύματα΄΄.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!