«Μόνο οι καρδιές πρέπει να χτυπούν» εκδήλωση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών απο το Κέντρο Πρόληψης ΕΛΠΙΔΑ σε συνεργασία με τον οργανισμό κατά των ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ)ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ &
ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ «ΕΛΠΙΔΑ»

Σε συνεργασία με τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ (ΟΚΑΝΑ)

                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

«Μόνο οι καρδιές πρέπει να χτυπούν»

26 Ιουνίου 2018

            Το Κέντρο Πρόληψης ΕΛΠΙΔΑ αφιέρωσε τη φετινή περίοδο σε δράσεις που αφορούν την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Διαμορφώθηκε έτσι μία διαδρομή, που κλείνει συμβολικά με την εκδήλωση με σύνθημα «Μόνο οι καρδιές πρέπει να χτυπούν», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουνίου 2018, στον αύλιο χώρο της Ελπίδας, τις ώρες 19.00-23.00 και θα περιλαμβάνει:

α) εργαστήριο για παιδιά με τίτλο «Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε», στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με την πρόληψη της βίας,

β) έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Τα αντίδοτα στη βία» με έργα των μελών της ομάδας δράσης,

γ) προβολή αποσπασμάτων ταινιών του Ελληνικού Κινηματογράφου και συζήτηση γύρω από τη θέση της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία 70 χρόνια, και

δ) εργαστήριο ORIGAMI για παιδιά και ενήλικες για τη δημιουργία μιας σύνθεσης με το σύμβολο της μη βίας.

            Μαζί μας θα είναι η εφηβική μπάντα κρουστών «Κρούσματα», που θα πλαισιώσει με τους ήχους της την εκδήλωση.

            Ξεκινήσαμε τη διαδρομή αυτή στις 24 Νοεμβρίου 2017, όταν συνδιοργανώσαμε με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας & Ισότητας των δύο φύλων Δ. Καλαμαριάς εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, με σύνθημα «Έχεις τη Δύναμη. Πες Όχι.».

                Συνεχίσαμε κατά το δίμηνο Ιανουάριο-Φεβρουάριο 2018 με την υλοποίηση στην Ελπίδα μιας Ομάδας Ευαισθητοποίησης-Ενημέρωσης με τίτλο: «Συν-ομιλώντας για τη βία κατά των γυναικών», από την οποία προέκυψε η Ομάδα Δράσης ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών.

            Σας καλούμε λοιπόν σήμερα, από κοινού η Ελπίδα και η Ομάδα Δράσης, σε αυτή τη γιορτή, που θα συμβολίσει το ΟΧΙ που μπορεί να πει μια κοινωνία στην έμφυλη βία.

            Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το ΚΠ ΕΛΠΙΔΑ (κ. Γκιούρκα και κ. Δρακοπούλου), 2310 442044 και 2310 442043 ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.kpelpida.com.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!