Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης: Πυροτέχνημα για νέο ζωολογικό κήπο στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη, 26.6.2018

Πυροτέχνημα για νέο ζωολογικό κήπο στη Θεσσαλονίκη

Καμιά συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, καμιά μελέτη σκοπιμότητας που να τεκμηριώνει την αναγκαιότητα νέου ζωολογικού κήπου, καμιά ένταξη σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό προστασίας ειδών της άγριας φύσης, δεν έχει υπάρξει γύρω από το πυροτέχνημα του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, υποστηρίζουν οι οικολόγοι της Θεσσαλονίκης
Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του κ. Τζιτζικώστα, στο περιθώριο εκδήλωσης της Coca Cola 3E, για την ανακήρυξη της Θεσσαλονίκης σε πόλη Zero Waste, σχεδιάζεται η δημιουργία ενός Ζωολογικού Κήπου πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, «στα πρότυπα του Κήπου των Σπάτων Αττικής». Για τη δημιουργία του επιδιώκεται ιδιωτική συμμετοχή, ενώ, όπως πρόσθεσε «Είμαστε σε μία πολύ αρχική φάση συζητήσεων, προκειμένου να εκδηλωθεί δραστηριοποίηση από πλευράς επενδυτών».
Έχοντας υπόψη τις κακές συνθήκες των ζωολογικών κήπων της Ελλάδας, την έτσι κι αλλιώς απαράδεκτη πρακτική του περιορισμού των ζώων μέσα σε εξαιρετικά μικρούς χώρους, που δεν έχουν καμία σχέση με το φυσικό τους περιβάλλον, όπως και την πάγια άποψη ότι είναι καλύτερα να προστατεύουμε το φυσικό περιβάλλον της χώρας μας, ώστε να εξασφαλίζεται και η επιβίωση της άγριας ζωής, καλούμε τον Περιφερειάρχη να εγκαταλείψει τα συγκεκριμένα σχέδια. Σε μια περίοδο που δεν υπάρχουν δυνατότητες προστασίας ούτε καν των Καταφυγίων Άγριας Ζωής, το καλύτερο θα ήταν η ενίσχυση του δικτύου προστατευόμενων περιοχών της Κεντρικής Μακεδονίας και από την πλευρά της Περιφέρειας, με συγκεκριμένα προγράμματα, όπως και των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Όσο για το θέμα του ήδη υπάρχοντος Ζωολογικού Κήπου του Δήμου Θεσσαλονίκης, έχουμε επανειλημμένα υποστηρίξει την αναγκαιότητα της μετατροπής του σε μια μικρότερη εγκατάσταση περίθαλψης τραυματισμένων ή δηλητηριασμένων άγριων ζώων, παράλληλα με την επανασύνδεση του υπόλοιπου τμήματος με το δάσος του Σέιχ Σου και με την αποκατάσταση της κοίτης του χειμάρρου της Ευαγγελίστριας, που είχε καταληφθεί και καταστραφεί από προηγούμενες διοικήσεις του, με διαδικασίες αμφισβητούμενες.




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!