ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ Να απομονωθεί η μισαλλοδοξία και ο εθνικισμός

Θεσσαλονίκη 15/6/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ
Να απομονωθεί η μισαλλοδοξία και ο εθνικισμός

Η συμφωνία των δύο κυβερνήσεων, της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, λύνει ένα μακροχρόνιο πρόβλημα, αντιμετωπίζει αλυτρωτικές διαθέσεις, αποκαθιστά την ιστορική πραγματικότητα και πολιτιστική μας κληρονομιά, κλείνει μια εστία αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή και δημιουργεί προοπτικές ανάπτυξης στη βάση των όρων καλής γειτονίας.
Αρκετοί από αυτούς που σήμερα πρωταγωνιστούν ενάντια στη συμφωνία, για χρόνια έτρεφαν τους δύο λαούς με το δηλητήριο του Εθνικισμού, τρεφόμενοι οι ίδιοι από την μη επίλυση του προβλήματος, χτίζοντας προσωπικές πολιτικές καριέρες. Άλλοι θυσιάζουν το συμφέρον της χώρας στο βωμό της μικροπολιτικής και του μικροκομματισμού, μη διστάζοντας να μετακινηθούν από θέσεις που πριν από λίγους μήνες υποστήριζαν, αλλά και υπηρέτησαν από θέσεις ευθύνης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης χαιρετίζει την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, θεωρώντας ότι αυτή είναι επ’ ωφελεία των δύο λαών και συμβάλλει στην σταθεροποίηση της ευρύτερης Βαλκανικής.
Τέλος, καλεί τους προοδευτικούς πολίτες της πόλης μας να απομονώσουν τις μισαλλόδοξες, εθνικιστικές, πατριδοκάπηλες φωνές αντιπαρατάσσοντας και αναδεικνύοντας τις αξίες της αλληλεγγύης, της φιλίας, του αλληλοσεβασμού, της καλής γειτονίας και της συνεργασίας μεταξύ γειτονικών χωρών και λαών.

Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!