Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών: Σεπτέμβριος με συναυλίες, παραστάσεις, προβολές


Το δεύτερο και πιο ιδιαίτερο μέρος του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών ξεκινάει με τη συναυλία της Γεωργίας Νταγάκητην Πέμπτη 30 Αυγούστου και απλώνεται σε όλο τον Σεπτέμβριο, φιλοξενώντας, εκτός από μοναδικές συναυλίες, τη Μικρή Θεατρική Σκηνή και το Σινεμά στη Μονή.
Οι φίλοι της καλής μουσικής θα έχουν πολλούς λόγους να βρεθούν στον εμβληματικό χώρο της Μονής Λαζαριστών τον Σεπτέμβριο: θα απολαύσουν την απόδοση γνωστών τραγουδιών σε ξένες γλώσσες από τον Christian Ronig (7/9), θα «ταξιδέψουν» με την ιδιαίτερη φωνή του Κώστα Χατζή (10/9), θα θυμηθούν γιατί ο Αλκίνοος Ιωαννίδης είναι ένας από τους πιο αγαπημένους τραγουδοποιούς (12/9), θα πάρουν μια… γερή δόση Ελλάδας με τους Παντελή ΘαλασσινόΒασίλη Σκουλά και τους αδελφούς Τσαχουρίδη (16/9), θα… σηκώσουν χέρια ψηλά με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη (17/9) και θα αφεθούν στο δημιουργικό μουσικό οίστρο της Ματούλας Ζαμάνη (19/9). Τέλος, σε μια ξεχωριστή παράσταση, ο Tonis Sfinos, θα κλείσει το πρόγραμμα στη Μονή Λαζαριστών με μια «επιστροφή στη διασκέδαση» (21/9).
Για δεύτερη χρονιά το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών θα παρουσιάσει τη Μικρή Θεατρική Σκηνή, με παραστάσεις σχημάτων της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, φέτος, θα παρουσιαστεί και μια πρεμιέρα: πρόκειται για τη νέα παραγωγή της Εταιρείας Θεάτρου «Σπίτι Της» με το έργο των Δημήτρη Κεχαΐδη – Ελένης Χαβιαρά «Με δύναμη από την Κηφισιά» (3 - 4/9). Το Θέατρο Γιάφκα θα θυμίσει τον αναζωογονητικό λόγο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, παρουσιάζοντας μια σύνθεση πέντε διηγημάτων του υπό τον τίτλο «Τα καφενεία του Παπαδιαμάντη» (5/9). Από την πλευρά του, το Eclipses Group Theater θα μετατρέψει το θεατρικό σανίδι σε πάλκο και θα παρουσιάσει αξέχαστες στιγμές στο «Σουγιούλ για ένα βράδυ» (6/9).
Φέτος το Σινεμά στη Μονή παρουσιάζει το πρόγραμμα Masterpiece at first! Ένα τριήμερο με ταινίες - πρώτες εμφανίσεις σκηνοθετών που αργότερα έκαναν μεγάλη καριέρα – Στάνλεϊ Κιούμπρικ, Γούντι Άλεν, Γουές Άντερσον. Πρεμιέρες που έκαναν αίσθηση στην εποχή τους και που ακόμη και σήμερα διατηρούν το σφρίγος και την έντασή τους. Μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες, μεταμεσονύκτιες προβολές, μουσικές εκπλήξεις μετατρέπουν τη Μονή Λαζαριστών σ' ένα υπέροχο open air cinema (13-15/9)!


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!