10, 11, 12 Σεπτεμβρίου: Παραστάσεις Καραγκιόζη από το Χρήστο Στανίση στην Ωραιοκάστρου, στη Νικόπολη και στο Πάρκο Σόλωνος

Συνεχίζονται οι νύχτες δροσιάς με τον αγαπημένο λαϊκό ήρωα Καραγκιόζη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Σεπτέμβριος όπως … Πολιτισμός» του Δήμου Παύλου Μελά, με 3 ακόμη παραστάσεις από τον Χρήστο Στανίση, μαθητή του Ευγένιου Σπαθάρη και συγκεκριμένα:
•Δευτέρα 10/9, Πάρκο Δενδροποτάμου, ύψος οδού Ωραιοκάστρου - Σταυρούπολη
“Ο Καραγκιόζης και το πιθάρι”
•Τρίτη 11/9, 6ο Γυμνάσιο - Νικόπολη
“Ο Καραγκιόζης ξενοδόχος”
•Τετάρτη 12/9, Πάρκο Σόλωνος, δίπλα στο Βοτανικό Κήπο - Άνω Ηλιούπολη
“Ο Καραγκιόζης φούρναρης”
Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 20.00 και είναι με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ για τους μικρούς και μεγάλους φίλους της διαχρονικής τέχνης του Θέατρου Σκιών.
Ο Χρήστος Στανίσης χάρισε γέλιο την προηγούμενη εβδομάδα με τον Καραγκιόζη σε 4 γειτονιές του Δήμου Παύλου Μελά, στην Πλατεία δασκάλας Αθηνάς Τσακίρη στους Ανθόκηπους της Ευκαρπίας, στην Πλατεία Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Μετέωρα, στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου και στο Πάρκο Φωκά δίπλα στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στην Πολίχνη.
Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Ιωσήφ Αράπογλου, σας προσκαλούν να απολαύσετε  την ενότητα που είναι αφιερωμένη στη μαγική τέχνη του Θέατρου Σκιών με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη, σε ένα κύκλο κλασσικών παραστάσεων που χαρίζουν το γέλιο και ταυτόχρονα διαπαιδαγωγούν, στέλνοντας επίκαιρα μηνύματα σε όλους.

Ο μαθητής του Ευγένιου Σπαθάρη Χρήστος Στανίσης
Ο Χρήστος Στανίσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Έμαθε την τέχνη του θεάτρου σκιών και του λαϊκού θεάτρου από τον Ευγένιο Σπαθάρη.
Από το 1993 παίζει επαγγελματικά σε σχολεία, σε παιδικούς σταθμούς, παιδικά πάρτι, σε εκδηλώσεις δήμων και πολιτιστικών συλλόγων, σε φεστιβάλ Ελλάδα και εξωτερικό κ.α.
Από τον Οκτώβριο του 2001 μέχρι και τον Ιούνιο του 2010 παρουσίασε στη δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης την εκπομπή «η Ελλάδα μέσα από το θέατρο σκιών» όπου ανέβασε κλασικές κωμωδίες του Καραγκιόζη αλλά και διασκεύασε ιστορίες από την αρχαία και νεότερη Ελλάδα.
Είναι ο πρώτος που καθιέρωσε τον Καραγκιόζη σαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα μουσεία και συγκεκριμένα στα Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης (ΛΕΜΜ-Θ) Πολεμικό Μουσείο Παράρτημα Θεσσαλονίκης, Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα.
Έχει συνεργαστεί με πολλούς σπουδαίους καλλιτέχνες, τραγουδιστές, ηθοποιούς, ζωγράφους και χορευτές όπως οι : Ψαραντώνης, Μελίνα Κανά, Αγάθωνας, Μίμης Πλέσσας, Χριστόδουλος Χάλαρης,, Ross Daly, Αντώνης Καφετζόπουλος, Βαγγέλης Τάκος, Νίκος Δημητράτος, Κωνσταντίνος Παλιάν, Κώστας Αλεξανδρίδης κ.α.
Έχει διδάξει λαϊκό θέατρο και θέατρο σκιών στη δραματική σχολή του Κ.Θ.Β.Ε. και σε ιδιωτικές σχολές θεάτρου.
Μέλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος και συνεργάτης του Λαογραφικού και εθνολογικού μουσείου Μακεδονίας - Θράκης.
Φιγούρες του φιλοξενούνται στο μουσείο του φεστιβάλ του Τσεν – Τσουν στη Ν. Κορέα, στο μουσείου παγκοσμίου κουκλοθεάτρου στην Ισπανία (el topic de Tolosa puppet center ) στο μουσείο θεάτρου σκιών «ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΣΠΑΘΑΡΗΣ» και σε διάφορες συλλογές ιδρυμάτων και ιδιωτικές.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!