Στο εδώλιο 12 άτομα για την πολύνεκρη φωτιά στην Πορτογαλία


Δώδεκα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων τρεις διοικητές της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, θα δικαστούν για ανθρωποκτονία εξ αμελείας σχετικά με τη φονική δασική πυρκαγιά στην Πορτογαλία πέρυσι.
Στο πλαίσιο των σημερινών διώξεων, που δεν έχουν προηγούμενο στην Πορτογαλία, το κατηγορητήριο, το οποίο συντάχθηκε από την εισαγγελία της Λεϊρία, έχει επίσης στόχο τρεις τοπικούς αιρετούς αξιωματούχους, έναν εργαζόμενο του δήμου, δύο ανώτερα στελέχη μιας εταιρείας ηλεκτρισμού και τρία στελέχη μιας επιχείρησης υπεύθυνης για τη συντήρηση ενός δρόμου στον οποίο έχασαν τη ζωή τους σχεδόν 50 άνθρωποι.
Θυμίζουμε ότι τον Ιούνιο του 2017 64 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους και 250 τραυματίστηκαν στα κεντρικά της χώρας της Ιβηρικής βυθίζοντάς τη στο πένθος.
Στο Πεντρογκάου Γκραντ, 200 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Λισαβόνας, 47 άτομα πέθαναν τους στα αυτοκίνητά τους στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τις φλόγες.
Ερευνητές ισχυρίζονται ότι ο δημοτικός δρόμος που χρησιμοποιούσαν δεν ήταν σωστά συντηρημένος και είχε κοντά πυκνή δασική έκταση.
Σύμφωνα με το Associated Press, θεωρούν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από γραμμή ηλεκτρικού ρεύματος και εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω ισχυρών ανέμων και των υψηλών θερμοκρασιών εν μέσω ξηρασίας.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!