Η αμερικανική ΟΝΕΧ ενδιαφέρεται για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας


Ενδιαφέρον για την εξαγορά των ναυπηγείων της Ελευσίνας και του Σκαραμαγκά εκδήλωσε στην κυβέρνηση η αμερικανικών συμφερόντων εταιρεία ΟΝΕΧ Shipyards.
Σύμφωνα με πληροφορίες την πρόταση έκανε ο επικεφαλής της ΟΝΕΧ Πάνος Ξενοκώστας, το πρωί του Σαββάτου στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος, του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρεϊ Πάιατ και του υπουργού Οικονομίας Στέργιου Πιτσιόρλα.
Σημειώνεται ότι η ONEX έχει ήδη καταθέσει πλάνο για το Νεώριο Σύρου, όπου στα τέλη Αυγούστου συναντήθηκε ο πρωθυπουργός με τον κ. Ξενοκώστα. Ο επιχειρηματίας, έπειτα από ανάλογη αύξηση κεφαλαίου, θα βάλει 14,3 εκατ. ευρώ και θα υλοποιήσει σωρευτικές επενδύσεις 29,8 εκατ. ευρώ σε βάθος 25ετίας.
Την είδηση χαιρέτισε μέσω Twitter και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ. «Στον χώρο των επενδύσεων η επιτυχία γεννά επιτυχία», σημείωσε, προσθέτοντας πως η πρεσβεία είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει την ΔΕΘ ως βάση για τους επόμενους μήνες.
Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, τον περασμένο Μάρτιο, άνοιξε ο δρόμος για να μπουν σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και να ξεκινήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες αξιοποίησής τους.
Το εμπορικό κομμάτι των ναυπηγείων παραμένει αδρανές από το 2011, ενώ το αμυντικό λειτουργεί έκτοτε με την ευθύνη του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο και καταβάλλει τους μισθούς των εργαζομένων.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!