ΣΕΒ: «Ανειλημμένη υποχρέωση» ο λόγος αποχώρησης του Φέσσα από τη ΔΕΘ


Σε διευκρινίσεις προχώρησε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), αναφορικά με την αποχώρηση του πρόεδρου του, Θεόδωρου Φέσσα, από την τελετή έναρξης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Ο Σύνδεσμος έκανε λόγο για «ανειλημμένη υποχρέωση» του κ. Φέσσα, η οποία, σε συνδυασμό με την καθυστέρηση έναρξης της τελετής, ανάγκασε τον πρόεδρο του ΣΕΒ να αποχωρήσει πρόωρα. Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Συνδέσμου αναφέρει τα παρακάτω:
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ μετέβη στην Θεσσαλονίκη για να παραστεί στα εγκαίνια της ΔΕΘ και για να παρακολουθήσει τις ομιλίες  της τελετής έναρξης, που είχαν προγραμματισθεί για τις 19:00 του Σαββάτου. Για διάφορους λόγους, η έναρξη της τελετής καθυστέρησε και λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης,  ο πρόεδρος του ΣΕΒ αποχώρησε πριν τη λήξη της, ώστε να μεταβεί με την τελευταία πτήση στην Αθήνα.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εξαπολύσει πυρά κατά του ΣΕΒ και του προέδρου του, για την τοποθέτησή τους σε εργασιακά θέματα και κατηγορώντας τους για στήριξη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΕΒ, με αφορμή την αύξηση του κατώτατου μισθού που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, υποστήριξε πως εάν οι μισθοί αρχίσουν να αυξάνουν με ρυθμό υψηλότερο της παραγωγικότητας, τότε είναι πιθανό να οδηγηθούν στην ανεργία άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Μάλιστα, ο Θ. Φέσσας είπε ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχουν ψηφιστεί δεν πρέπει να ακυρωθούν, ζητώντας να εφαρμοστεί η περικοπή των συντάξεων.
«Η αντίθεση του ΣΕΒ στο ξήλωμα των αντεργατικών νόμων, που διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις, μείωσαν τους μισθούς και οδήγησαν τους εργαζόμενους στην πλήρη ανασφάλεια, δεν εκπλήσσει κανέναν», σχολίασε ακολούθως ο ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας πως «επίσης δεν εκπλήσσουν κανέναν οι "προτάσεις" του ΣΕΒ που κινούνται στην κατεύθυνση της πλήρους αποδόμησης κάθε προστατευτικού πλαισίου για τους εργαζόμενους. Είναι, εξάλλου, γνωστές οι θέσεις αυτές της εργοδοτικής ένωσης και η αντίθεσή της στην επαναφορά της εργασιακής κανονικότητας».
Ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «είναι εξοργιστικό να περιβάλλονται οι θέσεις αυτές με το επιχείρημα της "ανάπτυξης" και της "ανταγωνιστικότητας", όταν ξέρουμε πού οδήγησαν οι αντεργατικές μνημονιακές ρυθμίσεις», για να στρέψει τα πυρά του, στη συνέχεια, στη Νέα Δημοκρατία και στον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη:
Ας είναι τουλάχιστον στον ΣΕΒ πιο ειλικρινείς όταν υπερασπίζονται τα ιδιοτελή τους συμφέροντα. Περιμένουμε, βέβαια, από τον κ. Μητσοτάκη να δηλώσει την ειλικρινή του συμπαράστασή στον ΣΕΒ και να εκφραστεί ακόμα μια φορά ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!