Προϋπολογισμός χωρίς περικοπή συντάξεων


Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταθέσει σχέδιο προϋπολογισμού, το οποίο δεν θα περιλαμβάνει την περικοπή των συντάξεων και τα αντίμετρα, υποστήριξε ανώτατη κυβερνητική πηγή, μιλώντας από τη Νέα Υόρκη.
Αντίθετα, στο σχέδιο που θα κατατεθεί στις 15 Οκτωβρίου, θα περιλαμβάνονται τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά την παρουσία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Το προσχέδιο του προϋπολογισμού θα καταγράφει αυτήν την πρόθεση της ελληνικής πλευράς και την εκτίμησή της για τη δημιουργία του δημοσιονομικού χώρου σε ό,τι αφορά την υλοποίηση των μέτρων που εξαγγέλθηκαν από τη Θεσσαλονίκη, πάντα μέσα στο πλαίσιο της υποχρέωσης για επίτευξης του στόχου του 3,5%.
Η κυβερνητική πηγή τόνισε επίσης ότι «Για μένα το κρίσιμο δεν είναι το σχέδιο του προϋπολογισμού, αλλά η διεργασία που θα γίνει στην Κομισιόν, οι απαντήσεις που θα λάβουμε, η οριστική μας απόφαση που θα αφορά την κατάθεση του κανονικού σχεδίου του προϋπολογισμού περί το δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου».
Όπως εξήγησε, ότι η Ελλάδα θα καταθέσει στις 15 Οκτωβρίου τον προϋπολογισμό στην Κομισιόν, όπως ισχύει για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης στο πλαίσιο του «ευρωπαϊκού εξαμήνου» και ακολούθως η Κομισιόν για όλες τις χώρες θα κάνει παρατηρήσεις, σκέψεις, διορθώσεις, τις οποίες θα στείλει πίσω σε ένα εύλογο διάστημα και ανάλογα με τις παρατηρήσεις «η ελληνική κυβέρνηση είναι αυτή που αποφασίζει την κατάθεση του σχεδίου του προϋπολογισμού μέχρι τις 20 Νοέμβρη».
Επίσης υποστήριξε ότι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, «υπάρχει μια σημαντική σύγκλιση ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και την Κομισιόν».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!