Σημαντικά ραντεβού και τετ-α-τετ με Ερντογάν


Σημαντικές επαφές με ηγέτες και διεθνείς οικονομικούς παράγοντες θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας στη Νέα Υόρκη, που πηγαίνει για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 73η γενική συνέλευση του ΟΗΕ. Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.
Το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός θα παρευρεθεί στην καθιερωμένη δεξίωση που παραθέτει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προς τιμήν των επικεφαλής των αντιπροσωπειών που λαμβάνουν μέρος στη Γ.Σ. του ΟΗΕ. Εκεί πιθανότατα θα γίνει και η ξεχωριστή συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο, για την οποία γράφαμε χθες.
Την Τρίτη θα συμμετάσχει το πρωί στο καλωσόρισμα των επικεφαλής των αντιπροσωπειών από τον γενικό γραμματέα και αργότερα σε γεύμα. Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον γ.γ. του ΟΗΕ Γκουτέρες έχει οριστεί για το απόγευμα της Πέμπτης.
Η συνάντηση πάντως, που ξεχωρίζει είναι αυτή με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την Τρίτη.
Τι θα πουν με Ερντογάν
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», στην ατζέντα των συνομιλιών με τον Τούρκο πρόεδρο θα τεθούν τα ζητήματα της μείωσης της έντασης στο Αιγαίο σε ουσιαστική βάση και όχι σε πλαίσιο υποσχέσεων, ενώ ιδιαίτερη μνεία θα γίνει στην καλύτερη εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας για το προσφυγικό. Με δεδομένο ότι έχουν αυξηθεί και πάλι οι προσφυγικές ροές από τη γειτονική χώρα προς τα ελληνικά νησιά, χρειάζεται επανεκτίμηση της κατάστασης και καλύτερη συνεργασία.
Στις συνομιλίες θα τεθεί και πάλι το Κυπριακό, τόσο στο επίπεδο της ΑΟΖ, όσο και στο κομμάτι εκείνο της επανεκκίνησης των συνομιλιών, στο πλαίσιο που έχει θέσει ο γ.γ. του ΟΗΕ. Ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει εξάλλου το απόγευμα της Τρίτης στην ετήσια σύνοδο του οργανισμού Concordia.
Στις επαφές του πρωθυπουργού αναμένεται να συμπεριληφθούν ακόμη Ελληνοαμερικανοί επενδυτές, ενώ το βράδυ της Τετάρτης θα παρευρεθεί σε δεξίωση που παρατίθεται προς τιμήν του στο γενικό προξενείο της Ελλάδας, παρουσία εκπροσώπων της κοινότητας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού (σε παρένθεση η ώρα Ελλάδας):
Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου
Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου
Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου
Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου
Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!