Εκδήλωση παρουσίασης ανταποδοτικού προγράμματος ανακύκλωσης Δήμου Παύλου Μελά «Tropa Verde» την Τετάρτη 26/9/201801 TROPA VERDE URBACT III Folder
Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στην παρουσίαση του Προγράμματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης «Tropa Verde» την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 18.00 στο Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, 3ος όροφος, αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη.
Στην εκδήλωση θα γίνει αναλυτική παρουσίαση των στόχων του προγράμματος καθώς και συζήτηση με πολίτες και κοινωνικούς εταίρους για την τελική διαμόρφωσή του.
Επιπρόσθετα, οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους προκειμένου να συμμετάσχουν στο Τοπικό Δίκτυο Υποστήριξης της δράσης ανταποδοτικής ανακύκλωσης.
Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Παύλου Μελά συμμετέχει στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας URBACT III σε συνεργασία με τους Δήμους Santiago de Compostela (Ισπανία) και Zuglo (Ουγγαρία), στη δημιουργία του δικτύου μεταφοράς γνώσης «Tropa Verde».
OarKeY0c 400x400
Η δράση χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Το δίκτυο στοχεύει στη μεταφορά της καλής πρακτικής που αναπτύχθηκε στον Δήμο Santiago de Compostela και αφορά στο ζήτημα της αύξησης του ποσοστού ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης υλικών σε δημοτικό επίπεδο.
Η καλή πρακτική συνίσταται σε ένα πολυεπίπεδο σύστημα επιβράβευσης των πολιτών με ανταποδοτικές παροχές και με σκοπό την ανάπτυξη κινήτρων για την εντατικότερη ανακύκλωση.
Υποστηρίζεται από μια ηλεκτρονική πλατφόρμα πολυμέσων που συνδέει με διαδραστικό τρόπο τις τοποθεσίες όπου οι πολίτες μπορούν να αποθέτουν τα ανακυκλώσιμα υλικά και τις επιχειρήσεις που συνεργάζονται παρέχοντας δώρα ή εκπτώσεις στους πολίτες.
Οι δράσεις που αφορούν στη μεταφορά της καλής πρακτικής παρουσιάζουν ισχυρή συμπληρωματικότητα με τις ενέργειες του Δήμου Παύλου Μελά με στόχο τη δημιουργία Πράσινου Σημείου και την προώθηση της Ορθής Διαχείρισης Απορριμμάτων.

01 Τropa Verde prosklisi
01 Tropa Verde Logo Pm

01 TROPAVERDEEuropean Commission.svg

01 TROPAVERDElogo urbact cmjn baseline 1


            

Πηγή: www.pavlosmelas.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!