«Δεν υπάρχουν 151 βουλευτές για πρόταση δυσπιστίας»


Η Ν.Δ. δεν θα βρει σε αυτή τη Βουλή 151 βουλευτές να ψηφίσουν πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της κυβέρνησης, τονίζει ο πρόεδρος της Βουλής και δηλώνει βέβαιος ότι θα ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών από την παρούσα Βουλή και μάλιστα με πλειοψηφία, η οποία ενδεχομένως θα διευρύνεται το επόμενο διάστημα και ενώ θα εκπληρώνεται ο οδικός χάρτης που ορίζεται από την ίδια τη Συμφωνία.
Παράλληλα ο Νίκος Βούτσης αναφέρεται (ΑΠΕ-ΜΠΕ) και στη συνομιλία της εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ., Μαρίας Σπυράκη, και του Ζόραν Ζάεφ το 2017 δηλώνοντας πως οι συναντήσεις αυτές ή οτιδήποτε άλλο υπήρξε πριν από τη Συμφωνία καταδεικνύουν ότι υπήρξε τακτικισμός από την αξιωματική αντιπολίτευση, που «έκανε και κάνει κακό στη χώρα και ενδεχομένως κάνει κακό και στην ίδια τη Ν.Δ.».
Για τις προσεχείς εκλογές ο πρόεδρος της Βουλής υπογραμμίζει ότι αυτές θα αποτελέσουν μια ισχυρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε δύο προγραμματικές προτάσεις για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης.
Με ορίζοντα τις εκλογές του 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ εργάζεται για τη διαμόρφωση του ευρύτερου προοδευτικού πόλου, σε προοδευτική προγραμματική βάση, η οποία θα μπορέσει να εξασφαλίσει τελικά την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος, εκτιμά ο πρόεδρος της Βουλής.
Την ίδια ώρα χαρακτηρίζει «εκτός τόπου και χρόνου» τις αναφορές της Φώφης Γεννηματά για το ενδεχόμενο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ. - ΚΙΝ.ΑΛΛ. την επαύριο των εκλογών.
«Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πάγια και διαχρονική. Δεν νοείται, τη στιγμή μάλιστα που γίνονται πιο αδρές οι διαχωριστικές γραμμές, ανάμεσα σε Δεξιά και Αριστερά, ανάμεσα σε νεοφιλελεύθερα και προοδευτικά προγράμματα, ανάμεσα σε κοινωνικό κράτος και αγορές, να συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ στο ενδεχόμενο τέτοιων σχημάτων», δηλώνει ο κ. Βούτσης.
Tην αύξηση των εθελοντικών επιστροφών αντί της δημιουργίας περισσότερων κέντρων ταυτοποίησης και υποδοχής επιδιώκει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οριακή πλ

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!