Ν.Δ.: Μόλις 24.000 ευρώ οι επιστροφές από εγκληματικές δραστηριότητες


Στο ύψος του ποσού, στο οποίο ανήλθαν για το 2018 τα χρήματα που επιστράφηκαν στο Δημόσιο από εγκληματικές δραστηριότητες εις βάρος του, εστιάζει η Νέα Δημοκρατία, με σχετική δήλωση του τομεάρχη Οικονομικών της, Χρήστου Σταϊκούρα, ο οποίος κατηγορεί την κυβέρνηση για αναποτελεσματικότητα σχετικά με την αξιοποίηση πόρων από την καταπολέμηση της διαφθοράς. .
Όπως υπενθυμίζει ο κ. Σταϊκούρας, τον Δεκέμβριο του 2013 είχε ανοίξει ειδικός λογαριασμός στην Τράπεζα της Ελλάδος με σκοπό να συγκεντρώνονται σε αυτόν χρηματικά ποσά τα οποία προέρχονταν από εγκληματικές δραστηριότητες κατά του Ελληνικού Δημοσίου.
Σε αυτόν τον λογαριασμό είχε συγκεντρωθεί το ποσό των 34,3 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2014 (7,5 εκατ. ευρώ το 2013 και 26,8 εκατ. ευρώ το 2014), γεγονός που φανερώνει την αποτελεσματικότητα του εν λόγω μέτρου.
Ωστόσο -τονίζει ο κ. Σταϊκούρας- από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝ.ΕΛΛ. δεν έχει δοθεί «καμία απάντηση» από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών ούτε για τα ποσά που ετησίως συγκεντρώνονται στον εν λόγω λογαριασμό ούτε και πώς αυτά αξιοποιούνται.

Ο τομεάρχης της Ν.Δ. υπογραμμίζει ότι πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι τα εισπραχθέντα ποσά στον συγκεκριμένο λογαριασμό ανέρχονται σε μόλις 24.000 ευρώ για το έτος 2018.
Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, η σύγκριση των δύο περιόδων (δηλαδή επί κυβέρνησης Ν.Δ. και επί ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ.) με τα αντίστοιχα ποσά «αποκαλύπτει τη διαφορά της πολιτικής βούλησης, του σχεδίου και της αποτελεσματικότητας των δύο κυβερνήσεων στο πεδίο της αξιοποίησης πόρων από την καταπολέμηση της διαφθοράς».

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!