“Τα μαγικά πειράματα Χημείας” στο ΑΠθ στην πόλη. Τι είπε ο καθηγητής κ Παν. Γιαννακουδάκης στο avatonpress.gr [φώτο] [video]

Σήμερα απο το πρωί μέχρι το απόγευμα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε στην Πλ. Αριστοτέλους. Πειράματα, διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια, παρουσιάσεις νέων τεχνολογιών, χορός, τραγούδια και πολλά άλλα ήταν  αυτά που παρουσιάστηκαν με κεντρικό σύνθημα Όλοι μαζί, εξερευνούμε, μαθαίνουμε, διασκεδάζουμε! Το ΑΠΘ πάει πλατεία και σας περιμένει!


Απο τα πλέον δημοφιλή σημεία, που κέντρισε το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων ήταν το/τα stand με τα "Μαγικά Πειράματα Χημείας". Πειράματα που εκτελούσαν φοιτητές του Τμήματος Χημείας και μαθητές που εκπαιδεύτηκαν απο αυτούς τους φοιτητές υπο την καθοδήγηση του καθηγητή Ηλεκτροχημείας κ Παναγιώτη Γιαννακουδάκη και της χημικού και υπ. διδάκτωρος του Τμήματος Χημείας κ Εύης Παρισοπούλου. Ήταν μια γνωριμία  με τη Μαγεία της Χημείας μέσα από απλά, εντυπωσιακά και κυρίως διδακτικά πειράματα για το ευρύ κοινό. 

Φυσικά το "κερασάκι στην τούρτα" ήταν ο Διαγωνισμός εκτόξευσης πυραύλου κατασκευασμένου από μπουκάλι αναψυκτικού, σόδα και ξίδι, διαγωνισμός που προσέλκυσε τα περισσότερα παιδιά και μεγάλους.

Στο avatonpress.gr μίλησε ο καθηγητής κ Παναγιώτης Γιαννακουδάκης και η χημικός και υπ. διδάκτωρ Εύη Παρισοπούλου. 











Δείτε τις δηλώσεις στα παρακάτω βίντεο:


 












Περισσότερες φωτογραφίες στο αλμπουμ του avatonpress.gr: Μαγικά πειράματα Χημείας - ΑΠΘ στην πόλη


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!