Ευ Πόλις: “Το όραμα γίνεται πράξη” απολογιστική εκδήλωση για τα 4 χρόνια διοίκησης. Δήλωση του δημάρχου στο avatonpress.gr [φώτο] [video]



Με μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων συλλόγων φορέων της τοπικής κοινωνίας αλλά και ενεργών πολιτών του δήμου Παύλου Μελά, που κατέκλυσαν ασφυκτικά το πολιτιστικό κέντρο «Χρ. Τσακίρης» έγινε η απολογιστική εκδήλωση «Το όραμα γίνεται πράξη» για τα 4 χρόνια διοίκησης του δήμου Παύλου Μελά με δήμαρχο τον Δημήτρη Δεμουρτζίδη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι πρωτοβουλίες και οι παρεμβάσεις σε κάθε τομέα, αλλά και τι ετοιμάζεται να γίνει στους επόμενους μήνες.
Όπως ήταν αναμενόμενο τον πρώτο λόγο είχε η παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, στην τοπική κοινωνία και οι ενέργειες για την μετατροπή του χώρου σε Μητροπολιτικό πάρκο. Οι δράσεις  πολιτισμού και αθλητισμού που έχουν γίνει πλέον θεσμός, όπως το Φεστιβάλ των Βυζαντινών Νερόμυλων, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Ντοκιμαντέρ, ο Θερινός Κινηματογράφος Τζένη Καρέζη, οι εκδηλώσεις για την Γενοκτονία των Ποντίων, ο αώνας δρόμου «Τρέχουμε για τα στρατόπεδα» κλπ.
Οι περιβαλλοντικές παρεμβάσεις καθαριότητας στις γειτονιές και οι βιωματικές δράσεις στα σχολεία του δήμου στο πλαίσιο του τοπικού θεματικού περιβαλλοντικού δικτύου «Σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία – Ενεργός Πολίτης στο δήμο Παύλου Μελά», που αφορούν την ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή. Η κοινωνική πολιτική που αναπτύχθηκε για την ανακούφιση των αδύναμων και εξασθενημένων οικονομικά οικογενειών και οι ψυχαγωγικές δράσεις για τα παιδιά,  όπως το Μαγεμένο Στρατόπεδο και η Γιορτή των Παιδικών σταθμών στο Καρατάσιου.
Οι αναπλάσεις στις πλατείες Ηλιούπολης, Νικόπολης και Ευκαρπίας και τα αθλητικά γήπεδα που κατασκευάζονται και ανακαινίζονται.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν όλα τα μέλη της διοίκησης του δήμου αλλά και πολλά μέλη του δημοτικού συμβουλίου καθώς και οι βουλευτές Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ορφανός και Κώστας Γκιουλέκας της ΝΔ, Ιωάννης Σαρίδης της Ένωσης Κεντρώων και Γιώργος Λαζαρίδης  ανεξάρτητος βουλευτής, δείχνοντας την πολυσυλλεκτικότητα του ακροατηρίου και των υποστηρικτών της διοίκησης του Δημήτρη Δεμουρτζίδη. Ο δήμαρχος Παύλου Μελά δήλωσε σαφώς ικανοποιημένος από την ανταπόκριση στο κάλεσμά του και δεσμεύθηκε για ένα δήμο έτοιμο και ανοιχτό στις προκλήσεις του μέλλοντος, πιο ανθρώπινο και με καλύτερη ποιότητα ζωής.









     

   


 

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!