Επτά νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία στην Ιταλία


Μία φονική κακοκαιρία πλήττει την Ιταλία, με τραγικό απολογισμό μέχρι στιγμής, τον θάνατο επτά ανθρώπων, με κύρια αιτία την πτώση δέντρων από τους ισχυρούς ανέμους.
This was the peak of this afternoons 150cm #AcquaAlta, venturing out for the midnight return of 140cm #venezia #venice #Venedig #Venise pic.twitter.com/k5Cqp9rGZF
— Iain Reid (@beanotownphoto) 29 Οκτωβρίου 2018
Πιο συγκεκριμένα, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα στο αυτοκίνητό τους στην πόλη Φροζινόνε (100 χλμ έξω από τη Ρώμη), όταν το όχημα καταπλακώθηκε από ένα πεύκο. Ανάλογη «τύχη» είχε κι ένας μεσήλικας άνδρας στην παραθαλάσσια περιοχή Τερατσίνα (μεταξύ Ρώμης και Νάπολης), όταν ένα δέντρο ξεριζώθηκε από τον ισχυρό άνεμο που έπνεε, κι έπεσε στο αυτοκίνητό του.
Από πτώση δέντρου έχασε τη ζωή του κι ένας 20χρονος στη Νάπολη. Στη Σαβόνα, μια γυναίκα σκοτώθηκε εξαιτίας ανεμοστρόβιλου, καθώς ένα αντικείμενο τη χτύπησε με μεγάλη σφοδρότητα στο πρόσωπο.
Alternative methods of transportation in #venice with exceptional #hightides #venezia #acquaalta #myhood pic.twitter.com/bvFrjbLnhV
— Elisa Aquino Laterza (@EVALcreations) 29 Οκτωβρίου 2018
Εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας, αποφασίστηκε προσωρινό «λουκέτο» σε σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα στη Ρώμη, όπως είναι το Κολοσσαίο και η Ρωμαϊκή Αγορά. Παράλληλα, αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη τα σχολεία της πρωτεύουσας.
Σημαντικά είναι τα προβλήματα στους δρόμους, αλλά και στις σιδηροδρομικές συνδέσεις, όπως στη γραμμή Ρώμης - Μιλάνου.  
Στη Νάπολη έκλεισε προσωρινά η αρχαιολογική περιοχή της Πομπηίας και διακόπηκαν οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις με το νησί Ίσκια. Στο Μπέργκαμο πλημμύρισε παιδικός σταθμός, με αποτέλεσμα προσωπικό και μικροί μαθητές να εγκαταλείψουν το κτίριο με τη βοήθεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας.
Στη Βενετία σημειώθηκε το φαινόμενο της παλίρροιας, με τη φημισμένη πόλη να βρίσκεται κατά τα τρία τέταρτά της, κάτω από το νερό. Οι τουρίστες φόρεσαν ψηλές μπότες για να κυκλοφορήσουν στους δρόμους της πόλης, όπου το νερό ξεπέρασε κάποια στιγμή το 1,5 μέτρο.
— Iain Reid (@beanotownphoto) 29 Οκτωβρίου 2018
Λόγω της κακοκαιρίας, αποφασίστηκε να διακοπεί η κυκλοφορία των πλωτών λεωφορείων. Οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες ενίσχυσαν τις πόρτες τους με μεταλλικά ή ξύλινα πλαίσια, προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο νερού στα κάτω πατώματα.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!