Βολές ΣΥΡΙΖΑ στο αφήγημα Μητσοτάκη για τα Πανεπιστήμια


Για σκόπιμα ψεύδη όσον αφορά το άσυλο καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τη χθεσινή ομιλία του για την εκπαίδευση και τις εξαγγελίες του για κατάργηση του ασύλου με την ισχύουσα μορφή του στα Πανεπιστήμια.
Επίσης, η Κουμουνδούρου επισημαίνει ότι με τις προτάσεις του για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, ουσιαστικά επιθυμεί μια εκπαίδευση για λίγους και εκλεκτούς.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας σε εκδήλωση της Ν.Δ. με μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, υπογράμμισε ότι το κόμμα του θα αγωνιστεί για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, θα καταργήσει το άσυλο στη σημερινή του μορφή και θα επαναφέρει τη βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ.
Στο σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε για λίγο «το καταστροφολογικό σενάριο για την πορεία της οικονομίας» και «επέστρεψε στο αφήγημα “νόμος και τάξη”, αυτή τη φορά στα Πανεπιστήμια. Φαίνεται ότι για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα κοινωνικά προβλήματα, τα οποία αντικατοπτρίζονται και στους χώρους των Πανεπιστημίων, είναι ζητήματα δημόσιας τάξης και λύνονται μόνο διά της καταστολής».
Όπως τονίζεται, ο Κ. Μητσοτάκης «σκοπίμως ψεύδεται αναφορικά με τον ισχύοντα νόμο για το άσυλο, αφού γνωρίζει ότι η αστυνομία μπορεί και οφείλει να κινείται αυτεπάγγελτα, όταν διαπράττονται κακουργήματα στα πανεπιστήμια».
Όσον αφορά όσα είπε για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις θέσεις του «περί επαναφοράς της βάσης εισαγωγής, και επιστροφής στο νόμο Διαμαντοπούλου. Το όραμα του προέδρου της Ν.Δ., βέβαια, περιλαμβάνει και την αύξηση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά, την υποβάθμιση της τεχνολογικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και, πάνω από όλα, την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Προτάσεις που μειώνουν δραματικά την πρόσβαση στα πανεπιστήμια, διαλύουν κάθε είδους κανόνων στα ΑΕΙ, οδηγούν σε μια εκπαίδευση ταξική, για λίγους και εκλεκτούς, ενώ υποτάσσουν την Ανώτατη Εκπαίδευση στις ανάγκες και τα κελεύσματα της αγοράς».
Και το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει:
«Ό,τι και να λέει ο κ. Μητσοτάκης, οι εποχές των φωτοτυπιών της κ. Διαμαντοπούλου έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Η μεγάλη μεταρρύθμιση της σημερινής κυβέρνησης θα ολοκληρωθεί, με στόχο μια τριτοβάθμια εκπαίδευση ποιοτική, δημόσια, προσιτή σε όλους».

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!