«Ναι υπό όρους» από Μέρκελ, αισιοδοξεί ο Τσακαλώτος


Θετικά είναι τα μηνύματα που φτάνουν στην Αθήνα από το Βερολίνο για το θέμα της μη περικοπής συντάξεως από 1ης Ιανουαρίου 2019 επιβεβαιώνοντας την αισιοδοξία του υπουργού Οικονομικών που εκτιμά ότι «φτάνουμε πολύ κοντά στο τέλος, μέρα με τη μέρα πείθουμε όλο και περισσότερους».
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Καθημερινή», η Άνγκελα Μέρκελ είναι κοντά στο «ναι», αρκεί να πληρούνται δύο όροι: ο πρώτος να αποδειχθεί ότι παρά τη μη εφαρμογή του μέτρου επιτυγχάνεται πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2019 και ο δεύτερος ότι δεν θα αποτελέσει η συγκεκριμένη εξαίρεση «αφετηρία» για μη εφαρμογή και άλλων μεταρρυθμίσεων.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ενήμερος για τη στάση της Γερμανίδας καγκελαρίου είναι και ο πρόεδρος της Ν.Δ.
Στο θέμα αναφέρθηκε χθες ο υπ. Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, παραπέμποντας στις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup πως «το μέτρο ήταν δημοσιονομικό, όποτε εάν βγαίνουν τα νούμερα δεν χρειάζεται να γίνουν περικοπές».
Αυτή η δήλωση του Μάριο Σεντένο -η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη θέση του ΔΝΤ που θεωρούσε διαρθρωτικό το μέτρο- άνοιξε τον δρόμο για την έγκριση του ελληνικού αιτήματος.
Πλησιέστερη ημερομηνία για να κλείσει το ζήτημα είναι η 15η Οκτωβρίου, ημερομηνία κατάθεσης του ελληνικού προϋπολογισμού στην Κομισιόν, με επόμενο «σταθμό» την 21η Νοεμβρίου, όταν ο προϋπολογισμός θα κατατεθεί στη Βουλή.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!