Γεννηματά: «Συνεταιρισμός εξουσίας για τις καρέκλες»


Επιθετική κατά της κυβέρνησης και προσωπικά εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εμφανίστηκε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, αναφερομένη στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.
Σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, η κ. Γεννηματά δεν δίστασε να κάνει λόγο για «κυνική στάση» του Αλέξη Τσίπρα και να χαρακτηρίσει την κυβέρνηση ως έναν «συνεταιρισμό εξουσίας που τα "καταπίνει" όλα για να παραμείνει στην καρέκλα του».
Όταν ανέχεσαι & συγκυβερνάς με τον ακροδεξιό συνεταίρο σου με τέτοιες κατηγορίες που εξαπολύει εναντίον της κυβέρνησής σου, είναι αστείο να ισχυρίζεσαι ότι είσαι προοδευτικός. Κοιτάζω στα μάτια τους πολίτες και λέω: βάλτε τέλος στο αδιέξοδο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ.https://t.co/Uhod9morfe pic.twitter.com/wMmDSK5u1L
— Fofi Gennimata (@FofiGennimata) 20 Οκτωβρίου 2018
Με αφορμή την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από τη θέση του υπουργού των Εξωτερικών, η κ. Γεννηματά αναρωτήθηκε εάν υπάρχει κυβέρνηση στον τόπο και ποιο είναι το μήνυμά της, ενώ υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός «κρατά ζωντανή τη φλόγα του αλυτρωτισμού  στη γειτονιά μας».
Επαναλαμβάνοντας τη διαφωνία της για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ. έκανε λόγο για μια μεγάλη διπλωματική ήττα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, που επέλεξαν να δώσουν ταυτότητα στα Σκόπια, τη μακεδονική εθνικότητα και γλώσσα, σε μια εποχή «γεωστρατηγικών ανακατατάξεων και "ψυχρών" σχέσεων μεταξύ Αμερικής και Ρωσίας και με την Ευρώπη που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό της με την άνοδο της ακροδεξιάς παντού».
Αν ο κ. Καμμένος έλεγε αλήθειες τότε υπάρχει σοβαρό ζήτημα για τον κ. Κοτζιά & την κυβέρνηση. Αν έλεγε ψέματα τότε κακώς συνέχισε να κυβερνά μαζί με τον εταίρο του. Ένας συνεταιρισμός εξουσίας που τα «καταπίνει» όλα για να παραμείνει στην καρέκλα του.https://t.co/Uhod9morfe pic.twitter.com/UjjQz2vsUs
— Fofi Gennimata (@FofiGennimata) 20 Οκτωβρίου 2018
Για ακόμα μία φορά, η κ. Γεννηματά μίλησε για την «ανάγκη» προσφυγής στις κάλπες, επιχειρώντας ταυτόχρονα να τηρήσει ίσες αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία.
«Δεν είμαι κοντά ούτε στον έναν ούτε στον άλλον. Είμαστε ριζικά διαφορετικοί», υποστήριξε και συμπλήρωσε ότι είναι καιρός να «τελειώσουμε με τα αδιέξοδα που μας κρατούν στη μιζέρια και τη φτώχεια».
«Ο απολογισμός της θητείας Κοτζιά θα μείνει στην ιστορία και τη συνείδηση των Ελλήνων για την εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών και την εκχώρηση της "μακεδονικής" εθνότητας και γλώσσας στα Σκόπι

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!