Τι πιστεύουν οι Έλληνες για ξένους ηγέτες και χώρες


Μεγάλη έρευνα σε Κυριακάτικη εφημερίδα κατέγραψε τη γνώμη των πολιτών για έξι χώρες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους ηγέτες τους, όσον αφορά τη στάση τους σήμερα απέναντι στην Ελλάδα. Η Γαλλία καταλαμβάνει την πρώτη θέση, με τους έξι στους δέκα Έλληνες να αξιολογούν θετικά τη στάση της. Από τους ηγέτες, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, «φιγουράρει» στην πρώτη θέση με το θετικότερο ισοζύγιο απόψεων και υψηλή αποδοχή από την πλειονότητα.
Στην έρευνα της Pulse RC για την «Καθημερινή» της Κυριακής μέτριες αξιολογήσεις συγκεντρώνουν η Γερμανία και η Ρωσίας. Στο μέσον της κατάταξης βρίεσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση με αξιόλογο ποσοστό θετικών απαντήσεων αλλά με περισσότερες αρνητικές απόψεις. Γαλλία και Κίνα συγκεντρώνουν στο σύνολο του δείγματος τις θετικότερες απόψεις και ακολουθούν οι ΗΠΑ. Στις τελευταίες θέσεις η Ρωσία, η Γερμανία και η Τουρκία.
Στις πρώτες θέσεις των ηγετών που βρίσκονται στην κορυφή με τις θετικές απόψεις βρίσκεται με διαφορά ο Εμ. Μακρόν και ακολουθεί ο Ζ.Κ. Γιούνκερ. Μοιρασμένες είναι οι απόψεις για τον Βλ. Πούτιν.
Από τους υπόλοιπους ηγέτες που μετρήθηκαν, μέτρια ποσοστά συγκεντρώνουν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Κινέζος πρόεδρος. Ο Σι Τζινπίνγκ, πάντως, διαθέτει θετικό ισοζύγιο με ελάχιστες αρνητικές απόψεις. Η θέση του οφείλεται κυρίως στη χαμηλή αναγνωρισιμότητα: οι μισοί δεν τον γνωρίζουν, δεν έχουν άποψη ή δεν απάντησαν. Ντ. Τραμπ και Ρ.Τ. Ερντογάν συγκεντρώνουν αρνητικές απόψεις.
Ενδιαφέρουν παρουσιάζουν οι απαντήσεις που έδωσαν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας για τις χώρες και τους ηγέτες του.
Ολόκληρη η έρευνα ΕΔΩ

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!