Το ΚΘΒΕ πάει … βιβλιοπωλείο Τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Ειρηνοποιός» & «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» στον πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία «Ανατόλια»


Οκτώβριος 2018
Δελτίο τύπου
Το ΚΘΒΕ πάει … βιβλιοπωλείο
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Ειρηνοποιός» &
«Η Πεντάμορφη και το Τέρας»
στον πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία «Ανατόλια»

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ειρηνοποιός» του David Holman, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Ματζίρη και η θεατροποιημένη εκδοχή του παραμυθιού «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» σε σκηνοθετική επιμέλεια Άννης Τσολακίδου, έρχονται στα βιβλιοπωλεία «Μαλλιάρης-Παιδεία», για να ψυχαγωγήσουν και να παιδαγωγήσουν τα παιδιά, ηλικίας έως 12 ετών.

Με αυτές τις δράσεις εγκαινιάζεται η συνεργασία του Οργανισμού Μαλλιάρης Παιδεία με το ΚΘΒΕ, η οποία περιλαμβάνει θεατρικά δρώμενα, αφηγήσεις παραμυθιών και άλλες κοινές δράσεις.

«Ειρηνοποιός», Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018, ώρα 6 μ.μ.

Η παράσταση «Ειρηνοποιός» ανεβαίνει την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018, ώρα 6 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο-πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία «Ανατόλια» (Δ. Γούναρη 39, Καμάρα, τηλ. 2310 277113). Μια παράσταση που δίνει έμφαση στην αποδοχή, την ενσυναίσθηση και τη φιλία και απευθύνεται σε παιδιά του Δημοτικού.

Υπόθεση: Δύο κοινότητες. Ένας τοίχος ανάμεσά τους και απαγόρευση επικοινωνίας. Μια ατμόσφαιρα καχυποψίας και δυσπιστίας. Μια συνάντηση που ίσως αλλάξει στάσεις και συμπεριφορές. Πώς διαχειριζόμαστε τον θυμό μας; Πώς συμπεριφερόμαστε σε ανθρώπους που είναι διαφορετικοί από εμάς; Πώς δείχνουμε τη φιλία μας στον άλλο; Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ειρηνική κοινότητα στο σχολείο;

Συντελεστές
Κείμενο: Holman David
Σκηνοθεσία: Ματζίρη Κωνσταντίνα
Θεατροπαιδαγωγός: Ζώη Ειρήνη
Θεατροπαιδαγωγός: Λιάπτση Ανέτα

Ηθοποιοί 
Αραμπατζόγλου Σταυρούλα (Φράνυ)
Ουζούνη Θωμαή (Σιμπ)
Φερετζέλης Θάνος (Μπλούι)«Η Πεντάμορφη και το Τέρας», Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018, ώρα 6 μ.μ.

Το θεατρικό δρώμενο «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», με στοιχεία παντομίμας και κούκλες,  θα παιχτεί την Τρίτη 20 Νοεμβρίου, ώρα 6.00 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία «Ανατόλια» (Δ. Γούναρη 39, Καμάρα, τηλ. 2310 277113).

Υπόθεση: Μια όμορφη κοπέλα γίνεται αιχμάλωτη ενός τρομακτικού τέρατος προκειμένου να σώσει τον πατέρα της. Η Πεντάμορφη φοβάται το άσχημο τέρας και λαχταρά να ξεφύγει από αυτό. Κάθε βράδυ το Τέρας της ζητάει να τον παντρευτεί και κάθε βράδυ η Πεντάμορφη του αρνείται. Πρέπει να μάθει να αγαπά το Τέρας.
Οι μέρες περνούν και η Πεντάμορφη σιγά σιγά ερωτεύεται το Τέρας. Όταν κάποια στιγμή το φιλάει, ένα λαμπερό σύννεφο καλύπτει το Τέρας και η Πεντάμορφη τρομάζει. Μετά από λίγη ώρα το σύννεφο διαλύεται. Πίσω του βρίσκεται ένα πανέμορφο παλικάρι που την κοιτά στα μάτια με λατρεία και της αποκαλύπτει ότι έγινε Τέρας εξαιτίας μιας κατάρας που θα λυνόταν όταν βρισκόταν κάποια που θα τον αγαπούσε πραγματικά. Της εξομολογείται πόσο πολύ την αγαπάει και πόσο μόνος νιώθει όταν δεν είναι κοντά του. Η Πεντάμορφη και το Τέρας παντρεύονται και ο γάμος τους είναι ο πιο ευτυχισμένος γάμος που υπήρξε ποτέ.

Συντελεστές
Σκηνοθετική επιμέλεια: Τσολακίδου Άννη
Κοστούμια: Μπρούφας Χρήστος

Ηθοποιοί
Γιαννούση Ελένη
Νταρακτσής Χρίστος
Ροδοβίτης ΤάσοςΤο avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!