Καταρχάς δεκτός από την Κομισιόν ο ελληνικός προϋπολογισμός


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ζήτησε διευκρινίσεις από την Ελλάδα, σχετικά με το προσχέδιο του προϋπολογισμού της που κατέθεσε στις αρχές της εβδομάδας.
Πρόκειται για ένα θετικό βήμα στην κατεύθυνση αποδοχής από τους Ευρωπαίους, του ελληνικού προϋπολογισμού, ο οποίος προβλέπει δύο σενάρια για τις συντάξεις.
Υπενθυμίζεται ότι στο βασικό σενάριο (σενάριο βάσης), προβλέπεται πρωτογενές πλεόνασμα 4,2% του ΑΕΠ για το 2019, με περικοπή των συντάξεων και εφαρμογή μέρους των προνομοθετημένων αντίμετρων. Στο προσχέδιο υπάρχει και εναλλακτικό σενάριο, το οποίο δεν εμπεριέχει περικοπές στις συντάξεις και προβλέπει πλεόνασμα 3,6%.
Σημειώνεται ότι το έγγραφο που κατατέθηκε στην Κομισιόν είναι πανομοιότυπο με το προσχέδιο που είχε καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση, πριν από περίπου δύο εβδομάδες.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, η Σλοβενία, Πορτογαλία και Βέλγιο έλαβαν επιστολές από την Κομισιόν, με την τελευταία να ζητά περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με το προσχέδιο του προϋπολογισμού τους.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!