Ελεύθερη η 19χρονη που πέταξε το νεογέννητο μωρό της σε κάδο


Εκτός φυλακής οδηγήθηκε με διάταξη του ανακριτή η 19χρονη η οποία κατηγορείται ότι σκότωσε το νεογέννητο μωρό της και μετά με τη βοήθεια της μητέρας της το πέταξε σε κάδο σκουπιδιών στην Πετρούπολη.
Η νεαρή είχε κριθεί προφυλακιστέα τον περασμένο Μάιο όταν το Δικαστικό Συμβούλιο που κλήθηκε να επιλύσει τη διαφωνία ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα, αποφάσισε με βούλεμά του να οδηγηθεί στις φυλακές.
«Ευχαριστούμε την Ελληνική Δικαιοσύνη που αποφάσισε με ψυχραιμία και δίνει στην κοπέλα μία ευκαιρία για τη ζωή της», δήλωσε ο συνήγορος της 19χρονης.
Θα πρέπει να θυμίσουμε πως η νεαρή υποστήριξε ότι δεν γνώριζε πως ήταν έγκυος μέχρι τον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της. Γέννησε το παιδί στην μπανιέρα του σπιτιού της, εκείνο θήλασε και μετά σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εμφάνισε αιμορραγία.
Στην προσπάθειά της να την σταματήσει, του έβαλε χαρτιά μέσα στο στόμα, ενώ τύλιξε γύρω από το λαιμό του ένα σχοινί για να το κάνει να αντιδράσει. Υποστήριξε επίσης ότι έβλεπε αυτό το μωρό σαν απειλή και αισθανόταν ότι έπρεπε να το εξαφανίσει.
Η μητέρα της από την άλλη κατάθεσε ότι δε γνώριζε τίποτα για την εγκυμοσύνη μέχρι την ώρα του τοκετού και πως πήρε το μωρό από την κόρη της και το πέταξε στα σκουπίδια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, το πτώμα του βρέφους βρέθηκε γυμνό και τυλιγμένο σε μία σακούλα, ενώ ο ομφάλιος λώρος δεν είχε αποκοπεί και ήταν τυλιγμένος γύρω από τον λαιμό του. Η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει ότι το νεογνό γεννήθηκε ζωντανό και ότι ο θάνατος προήλθε «συνεπεία περιτύλιξης της τραχηλικής χώρας δια του ομφάλιου λώρου και δια βρόγχου, καθώς και απόφραξης της στοματικής κοιλότητας δια τεμαχίου χάρτου».

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!