Ελλάδα, ο 2ος δημοφιλέστερος προορισμός των Ρώσων τουριστών


Ολοκληρώθηκε το Αφιερωματικό Έτος Τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας 2017-2018, το οποίο αποτέλεσε πρωτοβουλία της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, και της ομολόγου της, Άλα Μανίλοβα, το οποίο αποτελεί ένα πρωτοποριακό επιχειρησιακό πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών με στόχο την ανάδειξη νέων ελληνικών περιφερειακών προορισμών, των ανταγωνιστικών τους πλεονεκτημάτων, τη αντίστοιχη δημιουργία νέων θεματικών προϊόντων και τη διεύρυνση της ελληνικής τουριστικής προσφοράς με ουσιαστική ενίσχυσή της τουριστικής ροής από τη Ρωσία προς την Ελλάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, η θετική εικόνα που εξέπεμψε η Ελλάδα μέσα από τις δράσεις του Έτους Τουρισμού έδωσαν σημαντική ώθηση στην ενίσχυση των αφίξεων. Έτσι, οι ελληνικοί προορισμοί είναι από τους λίγους ευρωπαϊκούς που δεν επηρεάστηκαν αρνητικά από την αύξηση του ευρώ έναντι του ρουβλίου και την πολιτική των μεγάλων «εκπτώσεων» των τουρκικών ξενοδόχων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς που οι Ρώσοι ταξιδεύουν κυρίως τη θερινή περίοδο, η Ελλάδα το 2018 κατέγραψε συνολική άνοδο 5%, σύμφωνα με τα στοιχεία του ROSTOURISM και της Ένωσης της Ρωσικής Τουριστικής Βιομηχανίας (ATOR).
Το 2018 η χώρα μας αναδείχθηκε δημοφιλής προορισμός των Ρώσων επισκεπτών για πρώτη φορά και τους χειμερινούς μήνες (αύξηση 5% το 1ο εξάμηνο του έτους), δίνοντας έμφαση στο city-break σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα οργανωμένα επαγγελματικά ταξίδια Ρωσικών εταιρειών, τη φιλοξενία Ρωσικών εθνικών και συνολικά αθλητικών ομάδων για προπονητικό τουρισμό και τον οργανωμένο εκπαιδευτικό τουρισμό σχολείων και πανεπιστημίων της Ρωσίας.
Πιο συγκεκριμένα:

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!