Εκατοντάδες τραυματίες από τον σεισμό των 6,3 βαθμών στο Ιράν


Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 βαθμών ταρακούνησε την Κυριακή το δυτικό Ιράν. Η δόνηση σημειώθηκε σε βάθος 10 χιλιομέτρων και σε απόσταση 114 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της πόλης Ιλάμ, κοντά στα σύνορα της χώρας με το Ιράκ.
Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, πάνω από 400 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τον σεισμό, ο οποίος δημιούργησε πανικό στους κατοίκους πολλών περιοχών, ξυπνώντας μνήμες προηγούμενων (θανατηφόρων) χτυπημάτων του Εγκέλαδου. Τοπικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι πλειονότητα των τραυματιών έχουν χτυπηθεί ελαφρά και λίγοι είναι εκείνοι που νοσηλεύονται (15 από τους συνολικά 411 τραυματίες).
Ο ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα του Ιράν, Βαγδάτη, καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας. Κάποια κτίρια και ορισμένοι δρόμοι στις περιοχές κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, υπέστησαν ζημιές. Επίσης, σημειώθηκαν και προβλήματα ηλεκτροδότησης.
Ομάδες διάσωσης έχουν σπεύσει στα σημεία που υπήρξαν καταστροφές.
Το Ιράν πλήττεται από τις σεισμικές δονήσεις, κάποιες από τις οποίες υπήρξαν ιδιαίτερα αιματηρές. Πέρυσι, ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών (με επίκεντρο πλησίον της σημερινής δόνησης) τραυμάτισε περισσότερους από 9.000 ανθρώπους.
Επίσης, το 2003, ένας σεισμός μεγέθους 6,6 βαθμών ισοπέδωσε την ιστορική πόλη Μπαμ στο νότιο Ιράν, σκοτώνοντας 26.000 ανθρώπους.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!